Прочитај ми чланак

Тужилац Црне Горе ће саслушати Беливука у Београду

0

Специјални тужилац Саша Чађеновић требало би да наредних дана саслуша у Београду Вељка Беливука званог Веља Невоља и чланове његове криминалне групе, који се терете за убиство Барана Дамира Хоџића и Адиса Спахића, те отмицу Милета Радуловића, у октобру прошле године у Даниловграду, сазнаје Телевизија Вијести.

Специјално Тужилаштво је пре неколико дана осумњичило чланове Беливукове групе за ово двоструко убиство и отмицу, преносе Вијести.

Тела убијених Барана још нису пронађена, а истражитељи чекају налазе вештачења трагова изузетих из куће у месту Доњи Црнци код Спужа у којој су, како се верује Хоџић и Спахић, сурово ликвидирани.

Екипа Телевизије Вијести пронашла је и кућу у којој се, како се сумња, десио сурови злочин.

За њено јавно приказивање, од укућана Телевизија Вијести није добила дозволу.

Власници куће у којој се према тврдњама истражитеља догодило двоструко убиство нису били расположени за разговор са новинарима. Истичу да ће се јавно обратити након што буду готови сви налази вештачења.

Мимо камере укућани су потврдили да је обављен претрес њихове куће и да верују да ће налази вештачења потврдити оно у шта они верују – да се злочини нису догодили у њиховом дому, те да су неосноване сумње да је у све то умешан члан њихове породице – Ратко Живковић, иначе држављанин Србије.

Демантују и писање медија да су у рођачким везама са Радојем Звицером који важи за једног од вођа кавачког криминалног клана. Живковића, подсетимо, Специјално тужилаштво сумњичи да је обезбедио кућу у којој су доведени и убијени Спахић и Хоџић, али и да је намамио жртве. Из Тужилаштва су саопштили детаље шта се дешавало у кући.

„14. 10. 2020. године, око 15.00 часова, по доласку оштећених у кућу Живковића, осумњичени Беливук је одмах лишио живота Хоџића на начин што је пуцао из ватреног оружја и погодио га у пределу главе наносећи му повреде услед којих је наступила смрт. Осумњичени Миљковић и Јанковић су истовремено физички насрнули на оштећеног Спахића, свезали га, као и Радуловића који се налазио са њима у друштву. Спахић је убијен истог дана док су Радуловића други, за сада непознати припадници криминалне организације, одвели на другу локацију“, саопштено је из Специјалног тужилаштва.

Саговорник Телевизије Вијести из истраге наводи да се наредних дана могу очекивати нови детаљи када је реч о отмици Радуловића, односно да црногорски истражитељи склапају мозаик о томе шта се са њим догодило након што је отет.