Туристичка организација Златибор покреће кампању „Твој Златибор“ и наградну игру

0

Након успешне летње сезоне, Туристичка организација Златибор покреће кампању „Твој Златибор“. Циљ кампање је да, кроз серијал од пет видео епизода и текстова, покаже прелепе златиборске пејзаже, открије мање познате дестинације и подсети на садржаје и активности у којима гости најпосећеније планине у Србији уживају. Током кампање биће организована и наградна игра на Инстаграму „Зашто волим Златибор“, па ТО Златибор позива заинтересоване да учествују и конкуришу за вредне награде, међу којима је и боравак у популарном туристичком центру.

Поред добро познатих златиборских локалитета, кампања ће приказати и мање истражене делове српске планинске лепотице, попут Ршумове пећине, цркве брвнаре у Јабланици, водопада у Семегњеву. Љубитељи природе видеће да се већ на пет минута од центра пружају непрегледни пашњаци и стазе за шетњу, а они који траже мир сазнаће где ни у шпицу сезоне нема гужве, открива директор Туристичке организације Златибор Владимир Живановић.

– Док смо снимали материјал за кампању, упознали смо туристе који долазе годинама уназад и без проблема бициклом прелазе трасу од центра до манастира Дубрава. А видећете, тај пут није нимало наиван. Забележили смо нестварне кадрове на путу до Увца, манастира скривеног у нетакнутој
природи. Видели смо да се на Чиготу, поред искусних планинара, пењу ипородице са малом децом и уверили се да Златибор има прелепе заласке сунца. Све ћемо то у наредних месец дана представити гостима који воле нашу планину и онима који ће се у њу тек заљубити – најављује Живановић.

Кампања ће пренети и атмосферу из недавно отвореног каубојског града на Водицама, Стопића пећине која је ове године срушила прошлогодишњи рекорд по посећености, као и са локалитета које туристи воле, Гостиља, Рибничког језера, Сирогојна, Торника. Најмлађи ће уживати у погледу на
диносаурусе из Дино парка, а нешто старији ће сазнати шта их чека ако одлуче да се опробају у адреналинским активностима, попут картинга, зип лајна, вожње квадовима или параглајдинга.

– Златибор се може похвалити понудом која је тако разноврсна да ће задовољити и најзахтевније туристе. Неки наши гости воле да свој одмор проведу у самом центру, други освајају врхове, трећи уживају у излетима. Ми се трудимо да сви они буду задовољни и желимо да свако нађе свој део Златибора. И све их позивамо да учествују у нашој наградној игри на Инстаграму, која ускоро почиње, и да нам кажу зашто воле Златибор – позива Живановић.

Да гости воле овај туристички центар, показују и последњи подаци Републичког завода за статистику по којима је Златибор најпосећенија српска планина. Ни пандемија, ни велика реконструкција центра која се одвијала у претходном периоду, нису спречили туристе да уживају на Златибору.

– Захвални смо туристима на стрпљењу и разумевању да су радови били неопходни да би наш Златибор засијао још јачим сјајем. Правимо модерно шеталиште у ком ће уживати све генерације, а ускоро ће бити завршени и радови на уређењу језера, симбола Златибора. На јесен ће се први
путници провозати гондолом, а припремамо и нове пројекте који ће учврстити лидерску позицију Златибора у српском туризму – истиче Живановић.

Бројке

Више од 490.000 ноћења евидентирано на Златибору од почетка године
Око 128.000 туриста посетило Златибор од јануара
Преко 90.000 посетилаца у Стопића пећини од јануара чиме је срушен
прошлогодишњи рекорд

Трејлер најаве камапње налази се и на званичном yоутубе налогу
Туристичке организације Златибор:

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!