Прочитај ми чланак

ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 20 СТЕПЕНИ:Дуваће олујни ветар – детаљна временска прогноза…

0

У СРБИЈИ ће сутра пре подне бити мало и умерено облачно, од средине дана се очекује даље повећање облачности, местимично киша и локални пљускови са грмљавином, док ће највиша дневна температура износити од 21 на крајњем северозападу до 30 степени на истоку и југоистоку.

Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода, сутра ће бити ветровито, ветар умерен и јак, а на планинама и олујни југозападни.

Пре подне на северозападу земље, после подне у осталом делу Војводине, а увече и у централној Србији у скретању на умерен и јак северозападни, који ће у зони фронта понегде достизати и ударе олујне јачине, наводи РХМЗ.

Најнижа температура биће од 10 до 17 степени Целзијуса.

И у Београду сутра ветровито, пре подне мало и умерено облачно, док ће од средине дана бити даље повећање облачности, а повремено се очекује краткотрајна киша и локални пљускови са грмљавином. Ветар умерен и јак, југозападни, касније по подне у скретању на умерен и јак северозападни.

Најнижа температура у главном граду износиће од 13 до 17, а највиша око 28 степени.

Према изгледима времена за наредних седам дана, до уторка, 23. априла, среду облачно и осетно хладније са температуром нижом за 15 до 20 степени у односу на претходни период, местимично са кишом и локалним пљусковима који ће на југу и југоистоку Србије бити праћени и грмљавином и локално већом количином падавина.

Увече на високим планинама југозападне и јужне Србије прелазак кише у снег. Затим до краја периода температура испод просека за ово доба године и кретаће се у већини крајева од 12 до 16 степени, са честом појавом кише и локалних пљускова, док ће на високим планинама југозападне и јужне Србије повремено падати снег.