Прочитај ми чланак

СТИЖУ ЈАК ВЕТАР и наоблачење са кишом: Ови делови Србије ће први бити на удару…

0

НАСТАВЉА се пролећно време усред фебруара, али ускоро следи преокрет времена. И данашње јутро освануло је ведро и хладно, у већини предела уз мраз.

Минимална температура у Сјеници спустила се на -7°C. Тренутне температуре у већем делу земље крећу се од 13-14 до 17-18°C, уз сунчано време и слаб до умерен југоисточни ветар, навео је метеоролог аматер Ђорђе Ђурић.

И до краја дана биће сунчано и веома топло време за ово доба године, уз температуре до 18°C.

Иначе, овог викенда преко севера Европе премешта се циклон, својим центром даље на исток, а у склопу њега и хладни фронт.

Овај хладни фронт у току вечери донеће наоблачење са слабом кишом северозападним пределима Србије, да би се током ноћи и у недељу погоршање проширило и на остале пределе Србије. Једино ће у недељу ујутро на југу Србије бити ведро, уз слаб мраз. Истовремено, на северу Србије очекује се разведравање, па ће у недељу током дана у тим пределима бити суво.

Ветар ће вечерас бити у скретању на северозападни и у недељу ће бити умерен, на истоку Србије и на планинама повремено и јак.

Јутарња температура у недељу биће од -2°C на југу до 6°C на северу Србије и у Београду, максимална дневнаод 10 до 14°C, у Београду до 12°C.

Почетком следеће седмице биће променљиво облачно и хладније. Максимална температура биће од 6 до 12°C. У понедељак крајем дана и током ноћи очекује се пролазно наоблачење са кишом, на планинама са снегом.

У другој половини следеће седмице очекује се отопљење, па ће најтоплије бити у петак и у суботу, уз температуре изнад 15°C, локално и до 20°C, навео је Ђорђе Ђурић.

Након 25. фебруара па према крају месеца очекује се нешто хладније, али без оног правог зимског захлађења. Биће променљиво облачно, понегде са кишом.

Иако ће доћи до захлађења, остаће и даље натпросечно топло време, уз температуре од 10 до 14°C.

До краја фебруара јутра ће бити топлија и у већини предела изостаће јутарњи мраз.

Дакле, већ сада је сигурно да ће овогодишњи фебруар бити један од најтоплијих, у нижим пределима без снега.