Прочитај ми чланак

СРБИ И РУСИ КОРАЧАЈУ ЗАЈЕДНО: 9. маја Бесмртни пук у Београду!

0

И ове године, 9. маја, поводом Дана Велике Победе у Другом светском рату трећи пут заредом у Србији биће организована акција „Бесмртни Пук“. Учесници акције прошетаће улицама градова Србије носећи портрете својих ближњих и тако показати лица оних који се нису покорили злу и победили фашизам!

Ове године обележавамо 73. годишњицу Победе. У Русији и бројним земљама света биће уприличене празничне манифестације. Историја српског народа тесно је повезана са историјом Русије. Многи Срби себе сматрају делом руског света, делећи исти систем вредности. Простор нашег заједничког сећања знатно је шири државних граница.

Позивамо учеснике акције да понесу фотографије својих рођака који су учествовали у одбрани Србије у Првом светском рату, борили се против фашистичке окупације Југославије у Другом светском рату, као и фотографије оних који су бранили Југославију од НАТО агресије 1999. године.

Позивамо да нам се придружите без обзира на идеолошке ставове и страначку припадност. Молимо да се у знак сећања на наше Хероје уздржите од политичких парола и неслагања.

Правац кретања поворке: почетак шетње у 17.00 Спомен-парк Ослободиоцима Београда (Ул. Рузвелтова) – споменик Вуку Караџићу – Булевар Краља Александра – Скупштина града Београда. На платоу испред Скупштине Града биће уприличен свечани концерт. Након концерта, за све заинтересоване, у Комбанк дворани (Ул. Дечанска 14), са почетком у 19.00 часова биће приказано прво редитељско остварење Константина Хабенског „Собибор“ (Русија, 2017.).