Прочитај ми чланак

СРАМОТНА ОДЛУКА Напад на Србе у Книну окарактерисан као изазивање нереда!?

0

Напад на Србе, госте кафића у Уздољу поред Книна, окарактерисан је, након консултација полиције и Општинског државног тужилаштва, као кривично дело "изазивање нереда"

Напад на Србе, госте кафића у Уздољу поред Книна, окарактерисан је, након консултација полиције и Општинског државног тужилаштва, као кривично дело „изазивање нереда“, саопштили су данас из шибенске полиције.

Foto: Printscreen/feral.news

Починиоци напада су још непознати, а нападаче ће теретити за кривично дело изазивања нереда и прети им од шест месеци до пет година затвора.

„Починиоцима напада тако прети од шест месеци до пет година затвора“, изјавила је портпаролка Полицијске управе (ПУ) шибенско-книнске Марица Косор, пренела је Хина.

Одмах након напада, полиција је још непознате маскиране починиоце почела да тражи због кривичних дела насилничког понашања, наношења телесних повреда и оштећења туђе ствари. Али, како су објаснили у шибенској полицији, након консултација с Државним тужилаштвом, закључено је како су сва та три кривична дела садржана у казненом делу „изазивања нереда“.

У нападу маскираних особа на Србе који су у кафићу у Уздољу гледали утакмицу „Црвене звезде“ и „Yоунг Боyса“, у среду је повређено више особа, а најтеже је страдао 17- годишњак који је неко време био задржан на лечењу у книнској болници.

                  ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!