Прочитај ми чланак

Снимак из суднице како се Вучићевић брани од оптужби Ћуте: Знате колико имам тужби

0

Еколошки устанак је на својој Фејсбук страници објавио снимак са суђењу главном и одговорном уреднику Информера Драгану Ј. Вучићевићу по тужби Александра Јовановића Ћуте због насловне стране Информера, на којој су уз наслов "Прете убиством и силовањем деце!" објављене фотографије опозиционих политичара.

Рочиште је одржано у уторак 27. фебруара, а спорна насловна страна објављена је 18. маја 2023. године, само две недеље после масовних убистава у Основној школи „Владислав Рибникар“ и селима Дубона и Мало Орашје, објавио је Еколошки устанак.

Како се види на снимку из суднице, Драган Ј. Вучићевић се пред судом бранио тиме да у то време није био главни и одговорни уредник, већ само главни, истичући да насловницу новина уређује главни и одговорни. Ипак, пошто је у међувремену постао и одговорни рекао је да прихвата на себе одговорност, преноси Н1.

Потом је покушао да објасни судији да насловна страна није настала тек-тако, по савету „баба Ванге“, већ да је заснована на тексту али да он не може да га се сети.

Вучићевић је тражио додатно време да се упозна с текстом, а када му је судија скренуо пажњу да је одговорио на тужбу и да је све то могао да наведе у одговору на тужбу, главни и одговорни уредник таблоида је напоменуо: „Знате ви колико имам тужби“, па је додао да има „стотине тужби“.

Ипак, адвокат је пронашао текст на основу којег је настала насловница Информера од 18. маја 2023, а у њему се опозициони политичари не спомињу. То што су се њихове фотографије, међу којима и фотографија Јовановића Ћуте, нашле на првој страни новина уз текст „Прете убиством и силовањем деце“, уредник Информера је објаснио тиме што опозиција, како је рекао, подржава опозиционе ботове на друштвеним мрежама који прете председнику Александру Вучићу и није се од њих оградила.

Рочиште је обележило и добацивање Александра Јовановића Ћуте, као и расправа у коју су у пар наврата две стране ушле.

Драган Ј. Вучићевић иза себе има велики број изгубљених судских спорова због текстова и наслова објављених у Информеру.