Прочитај ми чланак

Школски базен на Златибору пуштен у рад

0

Безен површине 75 метара квадратних, у делу објекта за спортске активности издвојеног одељења чајетинске школе „Димитрије Туцовић на Златибору, свечано је отворен у присуству председника Општине Чајетина Милана Стаматовића, директорке школе Милке Васиљевић, Слободана Аћимовића, директора Фондације Аћимовић и управитељa Фондације Кристофа Лангенауера.

Захваљујући се у име локалне самоуправе, школског колектива и свих грађана општине Чајетина и посебно насељеног места Златибор, председник Стаматовић се захвалио Василију и Мафалди Аћимовић, оснивачима Фондације Аћимовић, што су се на овај начин, кроз задужбинарство, и сада и у много претходних донација и школских стипендија одужили становништву овог краја Западне Србије. „Сведоци смо да задужбинарство у данашњој Србији скоро да не постоји, али ево примера како неко ко је давно отишао из ових крајева и живи у Швајцарској може поново да направи ту везу између Србије и њихове нове домовине. Овај базен и његов мозаик, који је јединствен у Србији, уз школску спортску халу, дело су Фондације Аћимовић и на томе смо им неизмерно захвални“ истакао је Стаматовић.

Слободан Аћимовић, директор Фондације, је изразио задовољство реализацијом овог пројекта кроз заједнички рад са локалном самоуправом и у сарадњи са, како ју је он назвао, „Гвозденом Лејди“ тј. директорком школе, госпођом Васиљевић. „Иако сам рођен у Београду, коренима сам везан за ова брда и нашу златну планину, а уз то, главни разлог што смо овај објекат подарили малишанима је успомена на мог стрица Василија и његову супругу Мафалду, који су и основали Фондацију Аћимовић“ подвукао је Аћимовић.

На табли која је постављена испред сале са базеном, додао је Аћимовић, пише „За здраву и срећну децу од Василија и Мафалде Аћимовић“, и жеља свих нас из Фондације је да изградњом оваквих објеката склонимо децу са улица и да им помогнемо да здраво одрастају.

Задовољство реализованим пројектом изразио је и Кристоф Лангенауер, управитељ Фондације, који је изразио наду да је ово леп поклон за сву децу и младе са Златибора, за све оне који се баве спортом и да ће они овај објекат често користити и да ће га чувати и одржавати.

Директорка Основне школе „Димитрије Туцовић“ из Чајетине Милка Васиљевић је рекла да је њена радост ипак за нијансу веће од оне дечије зато што је после више година ишчекивања завршен и овај објекат. „Димензије базена задовољавају потребе деце издвојеног одељења школе на Златибору, у чијим клупама из године у годину седи све већи и већи број ученика“, закључила је Васиљевића.