Прочитај ми чланак

Сарајевски комуналци понизили српске жртаве из Добровољачке улице

0

Беле руже положене за страдале војнике ЈНА у бившој Добровољачкој улици у Сарајеву бачене су данас у контејнер после само пола сата.

f1b97805f38c0a2cb71828855d494763

Малтене чим су породице напустиле место обележавања страдања, цвеће и свеће бацили су радници сарајевског Комуналног предузећа „Рад“, што се није дешавало претходних година. Мада је портпарол „Рада“ Мирза Рамић тврдио да њихови радници то нису урадили, фотографије са места догађаја, које су се убрзо прошириле друштвеним мрежама, показују супротно. Бацањем ружа и свећа згрожене су породице настрадалих војника, које је та вест затекла по повратку кућама.

Портал „Клиx.ба“ пренео је вечерас да је непозната особа вратила на првобитно место цвеће које је било бачено у контејнер. Међутим, локални медији касније су пренели да су руже на крају завршиле у реци Миљацки.

Гордана Гвозденовић, сестра Обрада Гвозденовића, убијеног у Добровољачкој 1992, уз плач каже да потез сарајевског комуналца говори да не поштују ни мртве.

5cc78aa35d53d64c5e28e2ea493a1a0c

– Поново су их згазили, као 1992. Руже смо положили као симбол њима. Они су и то побацали. Делом је крив и наш организатор. Требало је да руже вратимо са собом. Они су им веровали, ето шта се десило. Сви су нас заборавили. Нико нас никада није позвао у Тужилаштво БиХ да чује нашу причу – каже Гвозденовићева.

Министар рада и борачко инвалидске заштите РС Миленко Савановић по повратку из Сарајева рекао је да је, пре свега, као човек изненађен оним што се десило и да не постоји оправдање за овакав потез радника сарајевског комуналног предузећа.

У Сарајеву су 2. и 3. маја 1992. године убијена 42 припадника ЈНА, 71 је рањен.

Директор без коментара

Директор сарајевског „Рада“ Селим Бабић није коментарисао потез свог радника. Тај радник је, иначе, био део дежурне комуналне екипе.