Прочитај ми чланак

ПРОФЕСОР ОШАМАРИО ДВЕ УЧЕНИЦЕ У БЕОГРАДСКОЈ ГИМНАЗИЈИ, ученик ударио њега

0

Професор физике у Седмој београдској гимназији ошамарио је данас током часа ученицу другог разреда те гимназије, преноси ТВ Прва. Потом је ударио и другу.

Инцидент се догодио наочиглед других ђака, који су одмах реаговали и покушали да заштите другарицу. Како преноси ТВ Прва, један ученик ударио је професора.

Полиција је била на месту догађаја, а у гимназију у Миријеву дошла је и хитна помоћ, да прегледа девојчицу.

Све је почело, како јавља ТВ Прва, када је ударена ученица негодовала због оцене. Професор јој је ударио шамар, а потом и другој ученици која је одмах устала у одбрану другарице. Настао је општи метеж јер су реаговали и остали ђаци, при чему је један ученик, на крају, ударио поменутог наставника.

У школу је позвана полиција, заседао је и Школски одбор, а како јавља репортер ТВ Прве, сви су јако узнемирени.

Инцидент се догодио током трећег часа на коме су ученици незадовољни начином оцењивања на контролном задатку тражили објашњење од професора и питали који су критеријуми за оцењивање.

„Професор је објашњавао критеријуме оцењивања, а девојчица се није сложила са њим и бурније је одреаговала. Професор је ударио, а када је устала другарица да је заштити и она је добила шамар“, каже за Тањуг педагог Седме београдске гимназије Драгица Китановић.

Китановићева каже да су чули вриску деце у одељењу и да су она и директор школе одмах реаговали. Директор је у своју канцеларију одвео наставника, док је она остала у учионици да смири ђаке.

Школа је о свему одмах обавестила родитеље, полицију и школску управу, односно Министарство просвете.

Позвана је и Хитна помоћ, која је прегледала ученике и констатовала да немају повреде, док је професор због високог притиска и узбуђења у пратњи полиције превезен у Ургентни центар.

У Министарству просвете кажу да су обавештени шта се догодило у Седмој београдској гимназији. Наводе да је професор који је ошамарио девојчице поднео захтев директору школе да му се раскине радни однос из личних разлога.

„Професор је прекршио члан 111. и 112. Закона о основама система образовања и васпитања у образовним установама којим је забрањено физичко, психичко, социјално, сексуално, дигитално и свако друго насиље, злостављање и занемаривање уценика, за шта су предвиђене новчана казна, удаљење са рада или престанак радног односа (члан 166. ЗОСОВ)“, наводе у Министарству просвете.

                          ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!