Прочитај ми чланак

Преко моста прелази 50.000 возила, а они га селе у парк?!

0

Одлуку о померању Старог савског моста у Парк Ушће изгласали су грађани Србије, рекао је градски урбаниста Марко Стојчић. Ко су ти грађани и која је сврха моста у парку, питања су на које одговор нисмо добили.

– Гласање је било јавно и гласали су сви заинтересовани грађани. Док не будемо имали све разрађене кораке везано за овај пројекат, нисам у могућности да коментаришем – рекао је градски архитекта.

Foto: Printscreen

Полемика око премештање моста води се већ неко време, а Драгољуб Бакић, југословенски архитекта и аутор објеката по Србији, Кувајту, Замбији, Ираку и многим другим земљама, сматра да је цела фама око моста бесмислена.

– Непотребно је преместити мост који је у функцији и преко којег дневно пређе 40-50 хиљада возила. Тај мост мора да остане где је, јер је неопходан за саобраћај – рекао је Бакић за Директно.рс.

Београду фале мостови, истакао је он и додао да Немци нису успели да га сруше, али наша власт хоће.

– Они су замислили да од премештања моста направе осам кафића у Парку Ушће и да од тога имају вајде. У питању је рушилачка власт, која не чине ништа добро Београду, којем су мостови потребни – кажао је Бакић.

На питање шта мисли о људима који су гласали на анкети, рекао је да је у фингирана анкета која не значи апсолутно ништа.

Иначе, инвестициона вредност радова износи око 1,7 милијарди динара или око 15 милиона евра.