Прочитај ми чланак

Погледајте снимак авиона који је синоћ принудно слетео на београдски аеродром

0

На друштвеним мрежама појавио се драматични снимак авиона који је убрзо након полетања синоћ принудно слетео на београдски аеродром "Никола Тесла". Реч је о летелици компаније Маратон ерлајнз, која обавља летове за Ер Србију.

Пилот авиона који је синоћ полетео за Диселдорф из Београда, убрзо након полетања тражио је да одмах слети, а „Ер Србија“ саопштила је да су разлози принудног слетања техничке природе. Међутим, на друштвеној мрежи X објављено је неколико видео записа и фотографија на којима се види велика рупа на авиону.

Како не незванично објављено, авион са посадом и путницима летео је сат времена са огромном рупом кружио изнад Београда.

На снимку који приказује авион непосредно након слетања, види се да из њега цури течност, за коју се претпоставља да је гориво, а ватрогасци су превентивно прскали летелицу пеном како би се избегао пожар.

Према незваничним подацима, у авиону који је полетео са београдског аеродрома било је око 100 путника.

Како је Н1 објавио, незванично, узрок инцидента је кратак залет који је пилот узео приликом полетања, тако да није имао довољно времена да се раније одвоји од писте и избегне светлосну сигнализацију.

Ер Србија је саопштила је да и безбендост путника није била угрожена ни у једном тренутку.