Прочитај ми чланак

Олујни ветар прави хаос по Србији: Дрвеће пада на коловоз, љуљају се кранови ФОТО

0

Јак ветар стигао је у Србију, а први на удару, током јутарњих часова, био је Чачак, где је због јаких удара дошло и до љуљања грађевинских кранова у центру града, а неколико стабала почупано је из корена. Блокиран је и ауто-пут Суботица-Нови Сад код Змајева, јер је на њега пало дрво, а и у Београду пада киша и дува јак ветар.

Осим љуљања кранова и почупаних стабала, у Чачку се, у улици Миленка Никшича, десио и судар два путничка возила, и то због јаког ветра који је наносио лишће на пут.

Блокиран ауто-пут код Змајева

Аутопут Суботица-Нови Сад блокиран је код Змајева, објављено је на Инстаграм страници 192.рс. Како се види на снимку, ауто-пут је блокиран јер је преко њега пало дрво.

Фото: Instagram/192_rs

„Путеви Србије“ саопштили су да се на ауто-путу Суботица – Нови Сад, код Змајева, смер ка Новом Саду – саобраћај одвија претицајном саобраћајном траком.

Фото: Instagram/192_rs

На овом подучју пада киша и дува јак ветар.

„За саобраћај су затворене возна и зауставна саобраћајна трака. Екипе су на терену. Јавност ће благовремено бити обавештена о нормализацији саобраћаја“, кажу у „Путевима Србије“.

Такође, јак ветар данас око 11.30 часова погодио је и сам Нови Сад, али друге делове Војводине, преноси портал 021. Снажан ветар носио је мобилијар по Новом Саду.

И у Београду је око 13 сати почео јак пљусак.

РХМЗ издао упозорење

Републички хидрометеоролошки завод Србије објавио је најаву на снажне ударе ветра олујне јачине у већем делу Србије.

Како наводе из РХМЗ, током дана ће на подручју Србије бити ветровито, са умереним и јаким југоисточним ветром који на подручју јужног Баната повремено може имати и ударе олујне јачине (преко 17 m/s, односно око 60-70 km/h).

„Наоблачење са кишом, пљусковима, јаким и олујним ветром, које је захватило север Бачке у наредна два сата ће се проширити на остатак Војводине и западну Србију“, наводи се у саопштењу.