Прочитај ми чланак

Обрт у току истраге трагичне смрти певачице у Дубаију: Сумња се да је ликвидирана

0

Истрага трагичне смрти певачице Андријане Лазић из Бијељине могла би да доживи нови обрт, након што су породици показане слике несрећне девојке начињене приликом преузимања тела у Београду.

На њима нису видљиве велике повреде иако је Андријана под још неразјашњеним околностима наводно пала са 24 спрата хотела у Дубаију 10. јануара ове године, потврђено је из извора блиских истрази у коју се укључило више безбедносних служби, пишу босански медији.

Породици, због стања шока, до сада није показан овај материјал. Њени чланови породице су у дилеми да ли одобрити ексхмацију тела, јер то носи нове трауме, док на другој страни постоји жеља да се сазна пуна истина о свим дешавањима кобног 10. јануара између 9 и 11 часова ујутро, пише 24.цом Бањалука.

Девојке у соби нису чуле ништа, а овај детаљ збунио је многе који раде на расветљавању случаја.

Фото: Screenshot/Instagram/andrijanaalazic

Три девојке које су биле са покојном Андријаном Лазић у соби хотела у Дубаију, по повратку у Бијељину откриле неколико важних детаља везаних за трагичан догађај, тврди више поузданих извора.

Њих четири су, након разгледања Дубаија, заспале у две одвојене двокреветне собе истог апартмана. Све три, укључујући и девојку која је спавала у истој соби са Андријаном, тврде да кобног јутра нису чуле апсолутно ништа и да су се пробудиле тек након трагедије.

Обдукција је показала да у Андријанином телу није било трагова алкохола или наркотика. Да ли су девојке које су биле те вечери са њом пиле алкохол, за сада није званично потврђено.

„Према њиховој верзији, претходних дана ништа није упућивало да ће се десити било шта слично, због чега су биле релативно безбрижне. Андријана јесте била помало депресивна и повучена, али није показивала знаке да би могла наудити себи“, навели су извори блиски поридици за поменути медиј.

Оно што је шефа полиције у Дубаију определило да у први мах одреди задржавање Андријанининих другарица до окончања истраге, био је низ сумњи у вези околности под којима је наступила смрт.

У полицији је остао и Андријанин телефон у којем се, према наводима извора, налазе и поруке претеће садржине које би могле бити повезане са евентуалним мотивима овог догађаја.

Ипак, на личну молбу Андријаниног оца Небојше, све три девојке које су са њом биле у Дубаију, пуштене сутрадан 11. јануара, када су имале повратни лет. Након доласка у Бијељину, разговарале су са њим, али са лицима из његовог окружења. Разговор је, како се сазнаје из више извора, пише поменути медиј, био кратак, имајући у виду стање шока у којем су се налазиле.

Смрт жена се у овом арапском емирату ретко испитује, због постојања одређених друштвених норми и обичаја. Случај Андријане Лазић је изузетак, јер су се за њега наводно заинтересовали и поједини припадници одређених и америчких и руских безбедносних служби, првенствено зато што је Андријанин отац Небојша Лазић, као припадник МУП Републике Српске учествовао у више међународних акција посебно у области борбе против тероризма.

Сумњу полиције у Дубаију подгрејала је и наводна званична потврда појаве бар две криминално-обавештајне групе које би могле бити заинтересоване за смрт ћерке Небојше Лазића, јер би га наношењем емотивног удара одвојили од послова на које је био усмерен, наводе медији у Босни.

У начин на који је страдала Андријана се сумња и због тога што су сигурносне мере на 24 спрату хотела такве да је релативно тешко пасти са те висине, бар на начин како се одиграло у ово случају.

Соба је имала излаз на терасу и ограду високу метар и по, како преносе босански медији.

Соба на 24 спрату је, како су рекле девојке, имала излаз на терасу. Од унутрашњости је одвајају клизна врата, својеврсни покретни стаклени зид. Међутим, сама ограда око терасе је висине око метар и шездесет центиметара, тако да је, према њиховим изјавама, Андријани допирала скоро до браде.

Како је неко Андријанине висине и грађе могао, без узимања столице или неке друге помоћи, неопажено прескочити ограду, питају извори из истраге. Осим тога, поглед са те висине, кажу даље, делује прилично отрежњујуће и заиста треба храбрости да се ограда пређе без предомишљања.

Ово доводи у сумњу и теорију да је смрт могла наступити као последица покушаја прављења селфија. Намеће се питање онима који истражују случај како би девојка која је тек нешто виша од ограде могла да се случајно пребаци преко ње. Осим тога, Андријанин телефон је пронађен у соби. Дакле, није га носила у рукама у кобним тренуцима.

И теорија, да се изненада пробудила и буновна кренула махинално ка тераси, или да је имала напад астме, такође је упитна, јер би се или морала разбудити и зауставити у судару са оградом, ветром и свежином која влада на тој висини.

Они који су познавали Андријану кажу, да јесте дуже време била утучена због неуспеле љубавне везе, али да никада није ни помишљала да науди себи. У једном од разговора са посебно блиском пријатељицом, уплашено је реаговала на питање да ли јој такве мисли падају на памет, јер , како је рекла, „не би могла приуштити такву бол своме оцу“ за којег је била изузетно везана, пише 24.цом Бањалука.

Фото: Screenshot/Instagram/andrijanaalazic

У истрагу ће се наводно укључити и ФБИ.

У тражењу оговара на питање шта се тачно десило, могли би се укључити и истражиоци америчког ФБИ, како пише поменути медиј. Асистенцију би му могле пружити и припадници сличних служби више других држава. Сам Лазић је најавио да ће, након четрдесетодневног помена отпутовати у Дубаи и сам погледати доказе из истраге.

На сахрани, међу више од хиљаду и по људи, појавио се и низ личности из безбедносног сектора са дипломатским статусом Америке, Енглеске, Немачке, земаља из окружења, те низ функционера из Републике Српске и БиХ, међу којима је био и бивши министар безбједности БиХ Фахрудин Радончић.