Прочитај ми чланак

Милутин Јеличић затражио одлагање издржавања затворске казне

0

Бивши председник Општине Брус Милутин Јеличић Јутка, који је почетком новембра правоснажно осуђен на три месеца затвора због полног узнемиравања сараднице Марије Лукић, поднео је суду молбу за одлагње извршења казне.

Адвокатица осуђеног Ирена Ђорђевић казала је агенцији Бета да је Основном суду у Брусу поднела молбу за одлагање извршења казне због здравствених разлога.

„О одлагању одлучује председник Основног суда у Брусу. У случају да решење буде негативно имамо право жалбе председнику Вишег суда у Крушевцу“, казала је она, наводећи да још увек не зна какву је одлуку донео председник Основног суда у Брусу.

Виши суд у Крушевцу потврдио је почетком новембра пресуду Основног суда из тог града према којој је бивши председник Општине Брус, Милутин Јеличић Јутка, осудјен на тромесечну затворску казну због недозвољених полних радњи на штету своје тадашње сараднице Марије Лукић.

Крушевачки Основни суд је пресуду којом је он осудјен на три месеца безусловне затворске казне за кривично дело недозвољене полне радње, а ослобођен за кривично дело полно узнемиравање, донео 10. јула, након чега су уследиле жалбе и Основног јавног тужилаштва и одбране, које је Виши суд одбио.

Према информацији коју су раније пренели медији, Јеличић би требало да се јави на издржавање затворске казне 20. јануара.