Прочитај ми чланак

ЛГБТ активиста (након састанка са Чалетом): Параде ће бити, доћи ће нас 15.000!

0

Активиста ЛГБТ+ заједнице Горан Милетић изјавио је да ће "Европрајд 2022" сигурно бити одржан у Београду и да се очекује око 15.000 учесника. Он је истакао да ће бити одржане све манифестације које су већ испланиране за период од 12. до 18. септембра.

Mилетић је ово изјаво након што је присуствовао тајном састанку Ане Брнабић и Виоле фон Крамон у Београду.

„Од манифестација на отвореном простору, шетња ће бити одржана 17. септембра, као и два концерта на Калемегдану 16. и 17. септембра“, рекао је Милетић, који је један од организатора Европрајда.

Додао је да тренутно не постоји формално НИКАКВА забрана од стране државе (Вучић лаже народ).

Милетић наглашава да је могуће да власт донесе решење о забрани шетње и опструише одржавање концерата. Подсећамо, Србин.инфо је јуче ексклузивно објавио да ће МУП највероватније донети генералну забрану свих окупљања 17. септембра.

„Не постоје законски разлози да полиција забрани скупове на отвореном, а ми смо полицији пријавили шетњу. Уколико се наредних дана ипак донесе решење о забрани, ми ћемо се жалити МУП-у и Управном суду. Грађани су веома разочарани због најаве забране одржавања Европрајда и свакако ће се окупити у великом броју“, истакао је Милетић.

Нагласио да, без обзира на изјаве председника Србије Александра Вучића о Европрајду, нико од високих гостију из иностранства није отказао долазак у Београд и да се сваки дан најављују нови гости који сада хоће да дођу на Европрајд из солидарности.

[ Извор: Медији ]31. 08. 2022.12:170
Организатор: Парада ће бити одржана, биће 15.000 учесника
Активиста ЛГБТ+ заједнице Горан Милетић изјавио је да ће „Европрајд 2022“ сигурно бити одржан у Београду и да се очекује око 15.000 учесника. Он је истакао да ће бити одржане све манифестације које су већ испланиране за период од 12. до 18. септембра.

„Од манифестација на отвореном простору, шетња ће бити одржана 17. септембра, а два концерта на Калемегдану 16. и 17. септембра“, рекао је Милетић, који је један од организатора Европрајда.

Додао је да тренутно не постоји никаква забрана од стране државе, али да је могуће да власт донесе решење о забрани шетње и да опструише одржавање концерата.

ФОТО: Принтсцреен
ФОТО: Принтсцреен
„Не очекујем да ће полиција забранити скупове на отвореном јер за то не постоје законски разлози. Ми смо полицији пријавили шетњу. Уколико се наредних дана ипак донесе решење о забрани, ми ћемо се жалити МУП-у и Управном суду. Грађани су веома разочарани због најаве забране одржавања Европрајда и свакако ће се окупити у великом броју“, истакао је Милетић.

Нагласио да, без обзира на изјаве председника Србије Александра Вучића о Европрајду, нико од високих гостију из иностранства није отказао долазак у Београд и да се сваки дан најављују нови гости који сада хоће да дођу на Европрајд из солидарности.

„Очекујемо да ће Европрајду присуствовати и више људи него што је било планирано, јер су испровоцирани од власти. На дан шетње очекујемо око 15.000 учесника“, тврди Милетић.

Каже да су организатори Европрајда свесни да ситуација у земљи није најсјајнија, да постоје напетости и најавио је наредних дана још разговара „с врхом власти како би манифестација протекла у најбољем реду“, како је рекао.