Прочитај ми чланак

Комитет тражи: Да Србија не шаље оружје у Украјину и укине санкције Белорусији!

0

- Република Србија учествује у ратовима по свету, а тренутно највише у рату у Украјини. Војна индустрија Србије извози оружје у Украјини, преко НАТО земаља, па тако 60% нашег оружја иде за САД и Турску, рекао је на конференцији за медије, Михајло Николић, која је одржана поводом предаје протесног писма Министарству одбране Србије од стране Комитета против рата и империјализма.

Николић је и навео да српско оружје из САД и Турске завршава у Украјини где од њега, пре свега, страдају невини цивили.

– Ми се зато противимо таквој политици наше државе и режима Александра Вучића, који су на изглед неутрални, а у ствари су на страни НАТО пакта, у сукобу у Украјини.

Михајло Николић је још подвукао да се Комитет против рата и империјализма противи и што је Вучићев режим увео санкције према Белорусији и да се противи увођењу било каквих санкција Русији, због рата у Украјини јер санкције су такве санкције ратна ствар, које би нанеле, пре свега, штету цивилном становништву.

А шта је још Михајловић још рекао о протесном писму, који је предат Министарству одбране, али и активности Комитета против рата и империјализма погледајте у видео прилогу, па о свему донесите свој ваљани суд.