Прочитај ми чланак

Ко ће њих да казни: Комуналци бахати, полиција још гора (ФОТО)

0

Најчешћи контакт грађана са полицијом и комуналном полицијом је - после прекршаја. Казне за прекорачење брзине, невезивање појаса, непрописно паркирање... Исте те прекршаје праве и комуналци и полицајци, али ко њих да казни.

На Инстаграм профилу “Мој Београд” можете да видите фотографије примера бахатости комуналаца и полицајаца.

Foto: Instagram/moj_beo_grad

На профилу који објављује вести и дешавање из Београда стоји и позив грађанима да доставе свој материјал.

Судећи по фотографијама грађани су итекако вољни да припомогну у раскринкавању чувара јавног реда.

Како је документовано на фотографијама, возила комуналне полиције која на крову носе систем камера “Око соколово” који снима непрописно паркирање бахато паркирају и заузимају два паркинг места, али њих нема ко да сними и пошаље им казну.

Полиција се не либи ни да се паркира на сред бициклистичке стазе, показују фотографије на Инстаграм профилу “Мој Београд”.

Судећи по фотографијама грађана, за полицију и комуналце као да не важе саобраћајни прописи. Паркирање на тротоару као да се подразумева.

Систем “Око соколово” од понедељка 21. септембра, контролише непрописно и прописно паркирање возила у укупно 242 београдске улице. Комунална милиција је проширила подручје контроле за још 121 улицу, односно саобраћајно најкритичније улице у центру града, на општинама Стари град, Врачар, Савски венац, Палилула, али и на Новом Београду и у Земуну.

Контрола је проширена на улице доњег Дорћола, Професорске колоније, Неимара и Чубуре, а обухваћене су и улице у насељу Београд на води и околини.

Мултифункционална специјална возила фотографишу непрописно паркиране аутомобиле у жутим тракама, на трамвајским шинама, стајалиштима јавног превоза, пешачким прелазима, коловозу, тротоарима, а комунална милиција шаље прекршајне налоге на кућну адресу.

Систем “Око соколово” контролише и прописно паркирање у зонском систему, па ако ова услуга није плаћена, аутоматски креира електронску дневну карту (еДПК). О издатим еДПК возачи могу да се информишу путем сајта www.паркинг-сервис.цо.рс, као и нове апликације “Паркинг сервиса”, која их обавештава да ли је за то возило издата еДПК и када истиче плаћено време паркирања.

Међутим, изгледа да и за “Око соколово” постоје изузеци.