Душан Србљак: Тужба против Баке Прасета и Левијатана? (ВИДЕО)

0

Гост прве епизоде емисије ''Наши дани'', медијске куће "Здрава Генерација" , на Јутјуб каналу "Центар", аутора и водитеља Војина Радовановића био је Душан Србљак, дугогодишњи ИТ новинар, оснивач АXЕ форума, портала и Јутјуб канала, али и коаутор Балкан Тубе Феста.

Гост прве епизоде емисије “Наши дани“, медијске куће „Здрава Генерација“ , на Јутјуб каналу „Центар“, аутора и водитеља Војина Радовановића био је Душан Србљак, дугогодишњи ИТ новинар, оснивач АXЕ форума, портала и Јутјуб канала, али и коаутор Balkan Tube Festa.

Главна тема разговора био је утицај јутјубера и технологије на младе.

Какав је утицај на БалканТубеФеста на децу? Да ли јутјубери васпитају децу? Какав однос би по питању јутјуба требало да имају родитељи? Поштује ли Јутјуб сопствена правила? Јутјуб школа? Где се налази Јутјуб центар за Балкан? Како и колико јутјубери зарађују? Пропагирали БТФ Европску унију деци? Коришћење енглеских речи на Јутјубу?

“Најизложенији друштву од троје моје деце је Вукашин, најстарији син, ђак првак. По њему видим да је покупао доста ствари које није могао у кући да покупи. Супруга и ја се из петних жила трудимо и боримо и то је борба која ће трајати цео живот. Ми можемо да приуштимо да ја радим, а да супруга буде 24/7 са децом. Она је алфа и омега, ја сам ту подршка. Немају сви тај луксуз. Тренутно је катастрофа родитељи морају да раде по 2-3 посла, нису кући.

По његовим речима утицај Јутјуба није по аутомазиму негативан, али је проблем што деца добијају доста информација и тешко им је да се изборе са критичким размишљањем.

Такође, сматра да је проблем утицај јутјубера, проблем система и државе и да “држава је заказала’. “Држава је та која има највеће алате да то реши. По нашем закону није дозвољено да на јавном месту снимаш без дозволе и да било кога снимаш без његовог знања, али јутјубери у недоглед пропагирају тај садржај.“ Држава би требало да познаје Јутјуб боље од свих.

Зашто је ДW академија покренула пројекат Кликбејт и зашто се направила толика драма око песме “Драма“?

“Клинци су након песме Драма скапирали да нису најбитније материјалне ствари… Током ове Јутјуб драме сам очекивао све, али никако нисам могао да предвидим Левијатан у клипу са Баком Прасетом. Бака Прасе ми у том клипу делује као да је уцењен. Након тога долазе наслови у Информеру и Куриру. Прича о томе да смо сатанисти и аутошовинисти је ван сваке памети.“

Такође најављује да може кад год да поднесе тужбу против Левијатана и против Богдана Илића – Баке Прасета. “Документовао сам све њихове реакције које су ми били потребне, и то никада не може да застари.“

У емисији је било речи и пропагирању материјалзма, српског језику и српству на Јутјубу, Европској унији и БалканТубеФесту, промени система, Космету и Црној Гори.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!