Прочитај ми чланак

Детаљна прогноза за наредне дане: Очекује се снег у овим местима

0

У Србији ће од почетка ове недеље до четвртка бити облачно и постепено хладније са честом кишом у свим крајевима. Средином седмице у планинским пределима киша ће прећи у снег уз стварање или повећање висине снежног покривача тамо где га већ има, најавио је Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ).

„Биће изражена дневна колебања температуре ван већих урбаних средина до суботе“, саопштио је РХМЗ.

Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода, најнижа температура износиће од 5 до 10, највиша дневна од 11 до 16 степени Целзијуса.

Падавине ће у већини крајева бити слабог интензитета. Дуваће слаб и умерен, на планинама повремено јак, јужни и југозападни ветар, који ће ујутро на северу и западу, а током дана и у осталим крајевима бити у скретању на западни и северозападни уз краткотрајно појачање.

И у Београду данас претежно облачно и хладније, повремено с кишом. Ветар слаб и умерен, ујутро југозападни, у току дана западни и северозападни.

Најнижа температура у главном граду износиће око 10, највиша око 14 степени Целзијуса.

Према изгледима времена за наредних седам дана, до понедељка, 19. фебруара, биће променљиво и хладније уз смену сунчаних и облачних интервала. У уторак се, уз више облачности и појачан северозападни ветар, местимично очекује киша, на планинама снег.

Од среде у већини места биће суво, понегде уз слаб јутарњи мраз, а падавине ће бити ређа појава.