Прочитај ми чланак

„Усташа” власник београдског радија

0

Томпсон има радио станицу у Србији?
Хрватски певач Марко Перковић Томпсон, познат по веома националистичким песмама и бивши припадник „зенги“ има нелегалну радио ћелију у Србији, пише Курир.

Већ три године се на територији Београда, а и шире, на фреквенцији 87,5 емитује Народни радио. Истоимена ћелија постоји и у Хрватској, у Загребу, а емитује искључиво хрватску домаћу музику, и то од 1997, тврди Курир.

По незваничним сазнањима, већински власник Народног радија у Хрватској је Марко Перковић Томпсон, певач и бивши припадник „зенги“, додаје тај лист.

Истоимени радио у Београду емитује се нелегално, односно, реч је о пиратској ћелији. Већину програма чини хрватски поп-рок и веома мало српске и босанске музике. Џинглови и рекламе су на хрватском језику, као и на истоименом радију у Загребу.

У Републичкој радиодифузној агенцији Куриру је речено да они нису надлежни за овај случај и упутили су нас на Републичку агенцију за електронске комуникације, из које је речено да Народни радио нема дозволу за емитовање.

„Недавно је изашла листа емитера без дозвола и Народни радио се налази на њој. РАТЕЛ врши само контролну функцију. Неко пошаље захтев, а затим Министарство за културу и информисање одлучује да ли ће ићи у инспекцију. Што се РРА тиче, они само контролишу садржај емитера, али не и да ли неко имају дозволу за рад“, речено је у ПР служби РАТЕЛ-а.

Како незванично сазнаје Курир, поступак против Народног радија је у току, али ова пиратска ћелија стално мења место емитовања. На овом случају заједно раде инспектори РРА, РАТЕЛ и МУП.

 

(Курир)