Прочитај ми чланак

У школском дворишту на ценовнику наркотика „није исписан и број телефона”.

0

Чачак: Ценовник наркотика у школском дворишту
У пролазу школског дворишта Прехрамбено-угоститељске школе у Чачку током викенда осванула је реклама и ценовник „популарних” наркотика, а из Полицијске управе Чачка кажу да служба криминалистичких техничара ради на откривању починилаца.

– Техничари су јуче били на терену, фотографисали графит, узели узорак и раде на идентификацији лица које је то починило – рекла је Тањугу заменица Пи-Ара Полицијске управе Чачак Весна Ристановић.

– За осам година, колико постоји школа, ништа слично се није догодило – казао је директор школе Драган Ковачевић Тањугу. – Надам се да ће надлежне службе учинити све да се починиоци открију, а родитељима поручујем да немају разлога за бригу јер су њихова деца сигурна.

Међутим, родитељи су забринути, нарочито после сазнања да је у питању „важећи ценовник” на овдашњем црном тржишту наркотика. Мајка једног од ученика Жаклина С. изненађена је јер су запослени у школи врло строги када је у питању очување намештаја и саме зграде, али инсистира на томе да се одговорни пронађу и казне.

– Заиста сам затечена. Уопште ми није свеједно јер ми дете похађа ту школу – казала је она Тањугу.

Чачански средњошколци, међутим, нису затечени вешћу да се ценовник „сканка„, чаробне печурке, хероина, „ексера„, „спида„ и ЛСД-а јавно приказује у дворишту једне школе, и једино је, како кажу, „чудно што није исписан и број телефона”.