• Почетна
  • ПОЧЕТНА
  • Актуелно
  • Николић у Јајинцима: Не прихватамо више да нас третирају као народ који не заслужује слободу у својој држави ! (ВИДЕО)
Прочитај ми чланак

Николић у Јајинцима: Не прихватамо више да нас третирају као народ који не заслужује слободу у својој држави ! (ВИДЕО)

0

Председник Србије Томислав Николић оценио је данас на стратишу у Јајинцима да злочинци морају да одговарају за своја дела без обзира које су националности и додао да Србија очекује да и други размишљају на тај начин.

– Не прихватамо више да нас третирају као народ који не заслужује слободу у својој држави. Испуњавамо све обавезе али тражимо да своје обавезе испуне и према нама – рекао је Николић након што је положио венац на споменик жртвама из Другог светског рата у Јајинцима.

Осим Николића, венац на споменик јајиначким жртвама положили су и представници Удружења логораша, верских заједница, Војске Србије, града Београда и Владе Србије, општине Вождовац, дипломатског кора, удружења Рома и други.

Николић је рекао да је у Јајинцима убијено највише људи у целој окупираној Србији и да је обавеза свих да се сећамо тих жртава.

Председник је рекао да Срби одрастају са сећањем на злочине који су почињени над нашим прецима, како у Србији тако и на другим просторима, и да је тешко схватити да су Срби били убијани само зато што су припадници нецењене нације, што се нису мирили са окупацијом и што нису прихватали фашизам.

Он је рекао да жртве грађана Србије, без обзира да ли су били припадници ослободилачког покрета или не, не смеју да се забораве као што не смеју ни да се понове мржња и зло и насиље које из њих проистиче.

Николић је рекао да Србија, у исто време, мора да нађе снаге да опрости и да измоли за опрост оне који су страдали од појединаца из српског народа.

– Србија је демократска земља, посвећена и окренута будућности и помирењу – рекао је Николић и додао да мир не сме да буде стање између два рата.

( Бета )