Прочитај ми чланак

Начелница Комуналне полиције поднела оставку

0

Начелница Комуналне полиције Горјана Обреновић (61) поднела је оставку на ту функцију и одлази у пензију. На ту одлуку је, каже, утицао и инцидент од 18. септембра, кад је путник Дражен Цимбаљевић, након расправе у аутобусу на линији 95 јер није имао карту и није хтео да изађе из возила, добио батине од комуналног полицајца. На интернету се јуче појавио и нови снимак, на којем комунални полицајци стављају лисице старијем Београђанину.

Горјана Обреновић: Моја лична одлука после свега што се догодило
– Одлазим у заслужену пензију. То је моја лична одлука после свега што се догодило 18. септембра – рекла је за „Блиц“ Горјана Обреновић.

Она није желела детаљније да објашњава на који начин је тај инцидент утицао да оде у пензију раније него што је мислила, али је навела да “није било притисака са стране” да се повуче са те функције.

Комунална полиција нема шта да тражи у градском превозу
О томе како комунални полицајац песницама у стомак удара Цимбаљевића сведочи снимак са Јутјуба. Тужилаштво је наложило истрагу о том инциденту, али до данас из Комуналне полиције није саопштено докле се са тим одмакло.

А јуче се појавио и нови видео-клип на којем се види како двојица комуналних полицајаца старијем суграђанину, кога су притерали уз ограду, држе руке иза леђа и на силу покушавају да му ставе лисице. До тог инцидента, који се догодио у среду око 17 сати на Смедеревском путу код скретања за Калуђерицу, дошло је јер је путник без карте одбио да изађе из аутобуса на линији 306.

Комунални полицајци наводе да “ово није први пут да се у јавности појављују снимци на којима се не види шта претходи законитом поступању Комуналне полиције”.

– С обзиром на то да је путник затечен у прекршају, замољен је да напусти возило, а како је то одбио, уз вербалне претње, псовке и физички насртај на контролора, а потом и на нашу патролу, према њему су примењена законом прописана овлашћења. Путник који се види на снимку доведен је у полицијску станицу на Звездари ради утврђивања идентитета и предузимања других мера из надлежности полиције, како то закон прописује. Припадници Комуналне полиције ниједног тренутка нису прекорачили овлашћења – тврде у Комуналној полицији и напомињу да суграђани са картом у градском превозу нису имали нити ће имати непријатности са контролорима и Комуналном полицијом.

 

( Блиц )