Прочитај ми чланак

Кошкање на барикадама, шиптарски рафали на Србе у Жачу

0

16:00 ПОСЛЕДЊА ВЕСТ СА ЗУПЧА; ОПШТИНА ЗУБИН ПОТОК:
Пре пола сата дошло је и до физичког контакта, односно међусобног гурања, војника КФОР-а и Срба који држе блокаду. Окупатори су у међусобној комуникацији чак и показивали како ће при следећем инциденту пуцати на окупљене Србе… Срби још увек чврсто држе у блокади окупаторск

е војнике на Зупчи, а они блокирају Србе на Јагњеници и Чабри, односно пресекли су комуникацију са Звечаном и Северном Митровицом са једне стране, односно са Брњаком са друге. На тај начин Срби су потпуно опкољени! Али без обзира на то они се не пуштају окупаторе да прођу!!! Хвала браћи…

 

15:30 Жач: Рафалом по Србима
Повређених није било, али је напад изазвао страх и узнемирење код Срба.

Патрола шиптарске косовске полиције стигла је у Жач и започела истрагу, али су Срби склонили децу и траже од КФОР-а и полиције да поставе стални контролни пункт, јер је њихова безбедност из дана у дан све више угрожена.

Мајка троје малолетне деце Владимира Дрљевић каже да су након напада становници Жача склонили децу, а двојица одраслих мештана отишли да траже помоћ КФОР-а и шиптарске косовске полиције.

Она наводи да је извесно да је мета био недавно нападнути Вељко Коматовић, који се у тренутку данашње пуцњаве налазио испред штале.

„Меци су фијукали изнад његове главе, а пуцано је из правца куће албанске породице Кељменди, чији су чланови у више наврата привођени због напада на повратнике“, рекла је Дрљевићева.

 

(www.srbin.info, СРБИ НА ОКУП, Kurir)