Прочитај ми чланак

Кафана у Његушу ипак демолирана, медији ћуте о томе!

0

Кафана Мила Кадије, који се „прославио“ по томе што је уз увреде и псовке избацио Веселинку Рајковић са петоро деце и монахињу СПЦ напоље само зато што су Српкиње, потпуно је демолирана од стране 20-ак младића из Берана, а туристичка инспекција Црне Горе је у уторак због неуредне документације затворила бунгалове овог етно села и поднела прекршајну пријаву против власника због вређања гостију на националној основи.

Како Србин.инфо ексклузивно сазнаје од очевидаца догађаја и становника Берана, унутрашњост кафане “Кадми” у којој Срби нису пожељни гости чак ни када оставе бакшиш, потпуно је уништена, па је реновирање неопходно. Ипак, локал није спаљен као што се спекулисало у медијима, а власник није нападнут.

– Чим смо сазнали шта се догодило у кафани и да је власник истерао жену са децом и монахињу, упутили смо се тамо. Морали смо да реагујемо, то смо урадили због славе Берана, да се зна да је Беране одувек био наш, српски град. У Беранима нема места за монтенегрине – изјавили су младићи после напада на локал, а њихове речи су нашем сајту пренели очевици догађаја, који тврде да су мештани Берана дочекали младиће као хероје.

Полиција је после демолирања кафане привела појединце, одузела комплетан видео материјал и фотографије, а интервентна кола од тада непрекидно дежурају испред локала. Занимљиво је да ниједан медиј у Србији и Црној Гори није фотографисао унутрашњост ресторана, иако су разговорали са Милом Кадијом.

Власник кафане је давао противречне изјаве, али  је ипак признао да је локал страдао и да је потребно реновирање.

Кадија, који је у кафани до јуче држао слику Јосипа Броза Тита, чак је најавио да ће поднети тужбу против избачених Српкиња „јер су му угрозиле живот и бизнис“.

За то време, држава Србија ћути о целом догађају и не реагује на шиканирање Срба у Црној Гори.

Редакција Србин.инфо