Прочитај ми чланак

Другосрбијанско гушење слободе говора у функцији заштите злочинаца НАТО

0

Како Другосрбијанци схватају људска права и слободе за Србе, а посебно слободу говора и окупљања, показује реакција на протест против НАТО, који је одржан јуче на батајничком аердрому.
Другосрбијанска организација „Млади за демократију“ саопштила је да се јуче на аеромитингу Батајница 2012 „десила срамота када су активисти покрета СНП Наши развили транспарент на којем је писало FUCK OFF NATO“. Протест против НАТО, какав се може видети и у самим чланицама овог војног савеза, за Другосрбијанце је дипломатски скандал.

„Најпре су вређане званице из САД, називани су убицама, чак је покушано да им се пљује и на штанд, затим су вређани пилоти, показиван им је ‘средњи прст’, прећено им је, и на крају је развијен погрдни транспарент ‘NATO FUCK OFF’ испред којег су се десничари сликали пред америчким авионом, што је наишло на одобравање пристуних, који су се и сами сликали.“ – износи своју верзију догађаја ова другосрбијанска организација.

Млади за демократију критикују полицију што није реаговала и тако спречила мирно окупљање грађана, који су транспарентом показали свој легитимни и легални политички став према НАТО.

Млади за демократију у свом саопштењу жале што су представници алијансе која је извршила многобројне ратне злочине против српског народа, „доживели непријатности“ и захтевају кажњавање учесника протеста.

 

( Србел.нет )