Прочитај ми чланак

Дошао из Америке у „Први глас“: Ако победим, остаћу у Србији

0

Стефан Мићић има 20 година, већ 13 година живи у Солт Лејк Ситију у Јути, а у Србију је дошао како би „помрсио конце“ такмичарима из „Првог гласа Србије“. Иако вежба и учи српски, који не говори добро, покупио је симпатије жирија и озбиљан је кандидат за победу.

Иако не говори добро српски, Стефан Мићић је одушевио жири.

Нова рунда талентованих, занимљивих и забавних кандидата појавила се и ове суботе пред Александром, Владом и Маретом у покушају да их очара гласом и харизмом. Слушали смо оне који су заиста талентовани, али и оне који мисле да имају таленат.

Жири је и овог пута имао пуне руке посла, а међу онима који су прошли у други круг такмичења нашао се и „српски Американац“ Стефан Мићић.

Стефан је у Америку отишао када му је било седам година. Данас живи у Солт Лејк Ситију, а за себе каже да лоше прича српски и да ради на томе да га научи што боље.

Оца Дарка, који живи у Србији, дошао је да посети током летњег распуста, па је одлучио да се пријави за музичко такмичење.

– Бавим се музиком скоро 12 година, свирам гитару, пишем текстове, правим музику и имам преко 500 својих песама – представио се гледаоцима шармантни и скромни младић.

Том приликом је истакао да „ако би прошао у музичком такмичењу, остао би у Србији, а ако не, вратиће се у Америку. Жирију је отпевао своју песму на енглеском коју је сам компоновао, чиме је покупио све симпатије и лако прошао у други круг.

Али, није само Стефан прешао дуг пут да би учествовао у такмичењу.

Сања Димитријевић (27) открила је да је донела храбру одлуку да између момка са којим је живела у Дубаију, због кога је са 20 година напустила родитеље и дотадашњи начин живота и музике изабере музику. Интерпретација песме „Бламе ме он тхе боогие“ обезбедила јој је карту за други круг такмичења.

– Надала сам се и очекивала да ћу проћи. Осећала сам велики притисак да као Александрин пратећи вокал треба то и да оправдам. Очекујем да ће „Први Глас“ за мене бити корисно искуство – рекла је Сања за „Блиц“ и додала да се не каје због одлуке коју је донела, пошто се из Дубаија вратила у Београд у нади да ће изградити успешну музичку каријеру.

(Блиц)