Прочитај ми чланак

Вучић, Дачић и Николић имају таленат: Први квислинг Србије

0


Да је у питању ријалити шоу такмичење, нема дилеме да би представници државног врха Србије били изразити фаворити. Тај шоу се не би звао „Први глас Србије“, као што је то случај са популарном емисијом, већ „Први квислинг Србије“.

Иако смо мислили да су у овој дисциплини неприкосновени политичари попут Бориса Тадића, Ненада Чанка, Чедомира Јовановића или Драгана Ђиласа, из сенке су потпуно (не)очекивано у први план избили представници самозване патриотске Владе – Ивица Дачић, Александар Вучић и Томислав Николић.

За само неколико месеци ефектне владавине, поменути трио је показао да дефинитивно има таленат у омиљеном такмичењу у организацији Брисела – кршењу Устава, гажењу по суверенитету своје земље и додворавању српским убицама. Чак се и Тадић плашио да повуче потезе, с којим се ових дана поносе Дачи(ћ), Вучић и компанија.

Тако смо дошли у ситуацију да Уставни суд, под очигледним притиском Вучићеве партије, упорно одбија да се изјасни о иницијативи ДСС за оцену уставности уредби Владе Србије које су засноване на „бриселским споразумима“. Шта више, Уставни суд је недавно одбио да дозволи увид у ове предмете. 

У исто време, председник Србије је без икаквих проблема дао интервју утицајном eгипатском дневном лист „Ал Ахрам“ у којем је признао да се, заједно са Владом Ивице Дачића и Александра Вучића, упустио у кршење Устава на којем се заклео. А све у нади да ће му то грађани Србије ретроактивно – кроз уставне промене – одобрити и опростити.

„Ми, по Уставу, не бисмо смели да препознајемо Косово као некакву специфичну територију изван аутономије, али смо у Резолуцији предвидели, рачунајући да ће нам грађани то одобрити кроз промене Устава, зато што су наши грађани спремни да се тај проблем једном коначно реши“, објаснио је Николић.

„Том Резолуцијом ми препознајемо Косово и Метохију као специфичну територију, признајемо да имају председника, Владу, Устав, полицију, имаће ускоро и војску“, додао је Николић.

Другим речима, Србија ће ускоро променити Устав и предати део своје територије, а све због уласка у ЕУ која је на рубу пропасти.

За овај циљ, режим ће имати подршку медија, а на њу ће нарочито моћи да рачуна Александар Вучић, који је за кратко време од „балавог нерадника“, како су га до прошле године звали грађани Србије, уз подршку подобних новина и ТВ станица, постао „Елиот Нес, жестоки борац против корупције и омиљени политичар у земљи“.

Вучићу су сви медији лојални, па чак и Блиц и Б92. Блиц, додуше и даље зна да удари по Дачићу и Николићу, али је први потпредседник Владе једноставно недодирљив.

Зато не треба да чуди да се ових дана српском народу испира мозак с разним нарученим истраживањима јавног мњења, по којима чак 63 одсто грађана Србије мисли да је Косово фактички независно и да Београд може да се бори једино за што бољи положај Срба,показују најновија истраживања.

По истом истраживању, чак 61 одсто испитаних сматра да премијер добро води преговоре о Косову, али да би то још боље радио Вучић!

Политички трио на челу државе има подршку Запада и медија. Имају и таленат. Остаје само да се види ко је Први квислинг Србије…

Алексеј Димитријевић