Прочитај ми чланак

Вучић: Тражим подршку Николића и Дачића да ухапсимо министра у нашој влади

0

Први потпредседник Владе Александар Вучић рекао је за „Блиц“ да против једног члана актуелне владе жели да поведе истрагу и да због тога тражи подршку председника Томислава Николића и премијера Ивице Дачића.

Управо због тога Вучић се обратио јавности отвореним писмом у тражи подршку за даљу борбу против корупције. Због ове борбе већ је било сукоба између СНС и СПС јер су међу осумњиченима до сада углавном били људи блиски Дачићевим социјалистима. Чак је и председник Николић морао да смирује лидера СПС Ивицу Дачића и да га мири са шефом напредњака.

Коментаришући Вучићево писмо Дачић каже за “Блиц” да на теми корупције у Влади нема никаквих размимоилажења.

– Борба против криминала и корупције и њихово смањење је циљ који је влада најавила и заједно смо у тој борби. Као премијер очекујем подршку и рад свих министара, не само на том циљу, као што ће сви министри који раде на начелима које смо утврдили имати моју подршку. Биро за борбу против криминала и корупције ради у пуном саставу и веома ефикасно. Комуникација међу члановима Владе је квалитетна и мимо редовних заседања која више нису телефонска – каже Дачић.

Дачић: Откада је изабрана Влада неко говори да ће да падне

Дачић је данас после обиласка радова на ревитализацији ХЕ „Бајина Башта“ у Перућцу изјавио да је борба против криминала и корупције апсолутни приоритет Владе Србије и да о том питању у Влади нема никаквог размимоилажења.

Он је рекао да борба против криминала и корупције није само услов за Европску унију већ и за изградњу једног стабилног друштва. Он је на питање новинара како коментарише отворено Вучића, који је најавио оштру борбу против корупције, рекао да су у борби против корупције укључени сви надлежни и државни органи и да о том питању не постоје апсолутно никаква размимоилажења у Влади Србије.

– Сигуран сам да у борби против криминала не треба да буде важно ко коме припада већ какав је ко, сходно томе било ко против кога постоје докази да је починио неко кривично дело сигурно је да ће против њега бити покренута истрага. Од првог дана откада је изабрана Влада неко говори о томе да ће Влада да падне. Нема никаквог разлога да ће она да падне – рекао је Дачић, преноси агенција Тањуг.

Дачић је подсетио да се очекују многи важни послови међу којима су економски опоравак земље, дијалог везан за КиМ и европске интеграције.

 

( Блиц )