Прочитај ми чланак

Ниш је одлучно рекао – НЕ КАПИТУЛАЦИЈИ!

0

У Нишу је данас одржана друга по реду трибина државотворне опозиције под називом „НЕ капитулацији! НЕ француско-немачком ултиматуму“. Сала Симфонијског оркестра била је мала да прими све заинтересоване Нишлије који су желели да чују зашто би прихватање француско-немачког предлога за решавање питања Косова и Метохије представљало капитулацију државе Србије.

На овом скупу грађанима су се обратили: Бошко Обрадовић – народни посланик и председник Српског покрета Двери, Драган Николић – народни посланик Српске странке Заветници, Милош Јовановић – народни посланик и председник Новог ДСС, као и проф. др Часлав Копривица – члан Председништва Покрета за одбрану КиМ и историчар Драгомир Анђелковић.


Говорници су истакли да је актуелна власт све уплашенија, јер се преко 80% грађана Србије противи било каквом споразуму између Србије и лажне државе Косово по коме би наша јужна српска покрајина добила независност. Због тога су све чешћи напади представника власти и режимских медија на држовотворну опозицију и против свих који су за поштовање Устава и Резолуције 12 44 СБ УН.

Из Ниша је јасно поручено да се француско-немачки споразум мора одмах одбацити у целости и да је потребна потпуно нова преговарачка платформа и нови преговарачи о КиМ, јер је очигледно да су досадашњи радили само на штету српских националних интереса, предавши у руке лажне државе Косово све ингеренције државе Србије.