Прочитај ми чланак

Дачић отказао све састанке за уторак!

0

Ивица Дачић, први потпредседник Владе и министар спољних послова, отказао је све састанке који су били заказани за уторак, 7. фебруар.

То је потврдила информативна служба Министарства спољних послова, а та објава долази недуго након састанка који је Александар Вучић имао са врхом Српске напредне странке, када је и прозвао СПС.

Вучић је том приликом истакао:

– Боље је да одемо у опозицију него да нам партијски и приватни интереси воде државу. Спреман сам да идем на изборе као кандидат за премијера, али нећу попустити под уценама – ни запада, ни СПС, ни лажних десничара – рекао је Вучић, а преносе Новости.

Како пише овај лист, наговештај потпуне промене актуелне политичке панораме у држави настао је током сумирања недавне седнице Народне скупштине посвећене Косову и Метохији, те је Вучић истакао да је „СНС био усамљен у одбрани државних интереса“ и да је „уз себе имао – народ“.

– Веома сам разочаран понашањем социјалиста, који су били негде између, желећи да се додворе свима – пренели су за Новости извори из СНС речи лидера странке и председника Србије.

Вучић је, такође, рекао и да му је „доста и покварењака који би да се богате на рачун странке, често се позивајући на њега приликом својих мутних послова, а кад год је требало да се боре за државу и народ први су окретали леђа“.

Ова порука је пропраћена је, како пишу Новости, аплаузима, а Вучић је излагање завршио речима: „Победиће Србија“.