Прочитај ми чланак

КОНГРЕСМЕНКА Тејлор Грин: Непријатељи Америке су нарко картели а НЕ ПУТИН

0

Америчка влада треба да усмери своје војне напоре на нарко картеле уместо да се опседа руским председником Владимиром Путином, наговестила је републиканска конгресменка Марџори Тејлор Грин на Твитеру, тврдећи да ако Вашингтон доведе у ред своју енергетску безбедност, следи и национална безбедност.

„Понашајте се према картелима као што желите да се односите према Путину “, написала је Грин на Твитеру, истичући да криминалне банде „ зарађују милијарде од трговине људима и дроге убијајући преко 300 Американаца дневно “.

Земља такође треба да да приоритет својој домаћој индустрији нафте и гаса како би „ ојачала националну безбедност и одвратила непријатеље “, наставила је она.

Грин је твитовала ово као одговор бившем државном секретару Мајку Помпеу, који је тврдио да конзервативци морају да „ изнесу случај “ да је „ помагање Украјини да победи Путина у нашем интересу “. Развијање тог наратива би „ ојачало нашу националну безбедност, одвратило непријатеља и смањило трошкове за Американце “, тврди бивши дипломата.

То није први пут да је представница Џорџије критиковала великодушност Бајденове администрације у погледу Кијева, који је ове године само од САД добио 54 милијарде долара, од чега више од половине у војној помоћи. Грин је уочи дана избора тврдио да, ако републиканци поново заузму Дом, „ ни један пени неће отићи Украјини “, оптужујући Демократску странку да даје предност свом проxи рату у односу на проблеме на јужној граници САД.

Грин је прошле недеље победила на реизбору са значајном разликом, упркос томе што јој је прошле године одузета дужност у одбору због претходне подршке Qанону и сродним „ теоријама завере “ на друштвеним медијима. Лидер мањине у Представничком дому Кевин Макарти обећао је да ће је поново именовати у одборе ако њихова странка поново преузме Представнички дом, што је могућност која остаје отворена док се гласови настављају бројати.

Прошлог месеца, Управа за енергетске информације огласила је аларм да је у САД остало мање од месец дана дизел горива. Упитана како планира да реши проблем, Бајденова администрација је умањила забринутост новинара, обећавајући да ће наставити да извози домаће снабдевање у Европу, која је тешко погођена повећањем цена након санкција руске нафте и гаса.

Помпео, који је водио ЦИА-у пре него што га је бивши председник Доналд Трамп именовао да води Стејт департмент, потврдио је да размишља о председничкој кандидатури 2024. године, „ без обзира ко све одлучи да уђе “ – вероватно се мисли на Трампа