Прочитај ми чланак

Зашто КРЕДИТ треба да се РЕФИНАНСИРА на време?

0

Шта је, у најкараћем, поента рефинансирања кредита на време? Врло је очигледно - да не упаднете у дуг, уколико се деси да не можете своје обавезе према банци да отписујете на време.

Јер, уколико дугујете новац за рату по кредиту који сте претходно узели, бићете уписани у Кредитни биро као неко не измирује своје обавезе на време. А када једном завршите у Кредитном бироу, онда ниједна банка неће желети да вам одобри кредит, пише Каматица.

pare-novac-evro-evri

У процесу аплицирања за кредит, банке проверавају вашу кредитну историју и не улазе у разлоге зашто сте ви негде каснили у плаћању. Банкари то искључиво виде као проблем, јер нема гаранције да нећете каснити са отплатама и у будућности.

Да банкари једноставно могу да поверују клијентима на реч – много проблема би било решено. Како то, нажалост, није опција, онда вам преостаје да крајње озбиљно схватите кредит који тренутно имате у отплати.

Банке никада не неће изгубити из вида Кредитни биро, због тога треба увек на уму имати рефинансирање.

То је један разлог.

Други разлог је – цена кредита. Уколико добијете понуду да рефинансирате са повољнијом каматном стопом у односу на ону коју тренутно имате, зашто не искористити прилику?

Уштеда у рефинансирању може бити 5, 50 или 300 хиљада динара. На вама је да одлучите да ли сума коју можете да уштедите вреди „цимања“.