Прочитај ми чланак

Трампова мрежа TRUTH SOCIAL! Завршено спајање са RUMBLE-ом

0

Након дугог ишчекивања и неколико кочења, коначно увођење “Truth Social”, Трампове нове платформе друштвених медија, завршило је сва своја бета тестирања и спремна је за пуштање у онлине свет и то врло брзо, каже извршни директор Девин Нунез.

У наступу за Newsmax у четвртак, Нунез је објаснио да ће људи моћи приступити апликацији у пуном капацитету “у наредних неколико дана”. Нажалост, није навео конкретан датум, али се очекује да ће увођење бити завршено следеће недеље.

“Има потпуно нову опрему и нема цензуре из Big Tech-а. И погоди шта? Нико нас не може забранити. Бићемо отворени за све.”

То је апсолутно невероватно, заједница коју градимо. Заједница стварних људи. Покушавамо да узмемо најбоље од онога што Twitter има, заједно са Инстаграмом и Фејсбуком, и све то спојимо у једно. И не дозвољавамо лажне ботове, лажне налоге. Дајемо све од себе да их избегнемо.

Али што је најважније, враћамо америчком народу њихов глас, и то је оно што је председник Трамп желео да уради.”

Након што је апликација објављена на Apple App Store-у у фебруару, милиони корисника су се пријавили на ову платформу. Према извештајима , било је преко пола милиона оних који су се пријавили само у првих 48 сати. Поврх тога, милиони су се пријавили а да Андроид верзија апликације није била доступна, тако да је само 50% тржишта имало приступ до сада. Већина пријављених није успела да се пријави и тренутно се налази на листи чекања.

Како би решио овај огроман заостатак, Truth Social је такође најавио велику промену своје платформе која ће ублажити проблем.

У петак је компанија објавила да је проширила своје партнерство са платформом за видео стриминг Rumble. Убудуће, Truth Social ће се преселити на Rumble-ов Cloud computing servis, потез који ће омогућити платформи да брзо превазиђе велике препреке раста јер жели да избаци Twitter и направи име у Big Tech пејзажу.

Компанија је од петка “успешно” мигрирала своје сервере на нову услугу.

“Данас је видео платформа Rumble објавила да је Truth Social, платформа друштвених медија коју је креирала Trump Media & Technology Group (TMTG), успешно мигрирала своју wеб страницу и мобилне апликације на Rumble-ову cloud инфраструктуру. Ова миграција ће омогућити платформи Truth Social да се значајно прошири на новој платформи у облаку.

…Truth Social и Rumble су направили велики корак ка спасавању интернета из канџи великих технолошких тирана. Наши тимови су неуморно радили на реализацији овог великог подухвата. Rumble-ова cloud инфраструктура је без премца и биће окосница за обнову слободе говора на интернету у годинама које долазе.”

Коначно, изгледа као да је чекању крај. Сви бисмо коначно требали да будемо у могућности да тестирамо дуго очекивану ‘алтернативу слободе говора за Twitter’ до краја следеће седмице.

Надамо се да ће апликација оправдати своју популарност. Ако не, Илон Маск тренутно ради на плану Б.