Прочитај ми чланак

ВЕСИЋ ОЈАДИО БУЏЕТ Град Београд поново купује новогодишњу расвету?!

0

Упркос томе што београдско ЈКП "Јавно осветљење" поседује скупу новогодишњу расвету коју је на спорним тендерима купило од фирме "Кип лајт" у протеклих неколико година, то предузеће је расписало нови тендер за куповину осветљења, објавио је сајт Пиштаљка.

„Јавно осветљење“ сада захтева 4.200 ланчаница дужине по десет метара у различитим бојама, 600 ланчаница од по пет метара и укупно 1.400 светлећих завеса у различитим облицима. У конкурсној документацији и плану јавних набавки није наведена процењена вредност ове набавке. Ипак, када се зна да је пре четири године београдски Секретаријат за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са градјанима, платио више од 20 милиона динара за 3.200 ланчаница може се наслутити да ће оне и ове године коштати градјане више десетина милиона динара, наводи Пиштаљка.

Фото: Н.С.

Услов за учешће на овом тендеру је приход од 45 милиона динара у претходне три године, а тражене ланчанице и завесе су детаљно описане у конкурсној документацији и представљене скицом. Ланчанице су заправо гумена светлећа црева, а светлеће завесе су медјусобно повезана црева у тракасте завесе.

Пиштаљка је истакла да годинама уназад пише о незаконитим набавкама уличне новогодишње расвете, али локалним челницима нико не стаје на пут и они не само што настављају с истом праксом већ се то понашање проширило и на друге градове и јавна предузећа и понавља се из године у годину.