Прочитај ми чланак

Ослобођење:Случај Дејана Павловића је доказ да власт сузбија критику по сваку цену

0

Један од оснивача покрета Ослобођење и пуковник Војске Србије у пензији Јанко Тодоров реаговао је у писаном саопштењу на данашњу вест да је после спаљивања куће председнику синдиката запослених у Министарству одбране и Војске Србије Слога Дејану Павловићу стигла вест о исељењу из другог бунгалова који му је дат на привремено коришћење.

„Уместо да се баве ко је крив и одговоран за спаљивање куће Дејана Павловића, они од њега траже да прикаже претходни уговор који је изгорео у пожару и на тај начин показују безобзирност“, каже Јанко Тодоров, председник Савета за одбрану и безбедност покрета Ослобођење и додаје:


„Ово је покушај власти да се по сваку цену обрачуна са онима који указују на стање у нашој земњи“.

Подсетимо, након интервјуа и јавног критиковања власти са стањем у војсци Дејану Павловићу је спаљена кућа прошле године у мају. Само пуком срећом је преживео, јер га је пробудио лавеж паса.

Савет за одбрану и безбедност у свом саопштењу наглашава да је неопходнио да се пре свега испита како је дошло до пожара у ком је Павловићу изгорела кућа и додају да осуђују покушај застрашивања појединаца и сваки покушај.