Прочитај ми чланак

КОРОНА УЖАС Хоће да тестирају СВЕ изнад 10 година, у Братислави протест (ВИДЕО)

0

У корона диктатури која влада Европом, а против које народ масовно устаје у свим земљама, словачки премијер Игор Матович је донео најрепресивнију меру до сада - тестираће СВЕ становнике Словачке старије од 10 година!

Словачка влада планира да током идућа два викенда обави масовно и обавезно тестирање народа (светски антикорона аналитичари су још пре неколико месеци тврдили да је у плану узимање днк сваком човеку из не баш племенитих разлога попут утврђивања подобности органа).

Одлуку је званично саопштио премијер Игор Матович, након чега сиу Словаци масовно изашли на улице Братиславе.

Још није одлучено да ли ће такво национално тестирање бити обавезно или добровољно (будући да се то коси са Уставом сваке земље и Конвенције УН о правима човека), наводи државна агенција ТАСР.

 

Тестирање целокупног становништва, како је Матович објаснио, има за циљ да се открије стварни број заражених у Словачкој?! Деца млађа од 10 година за сада неће морати да се тестирају, рекао је Матович и образложио да је та одлука донета на основу савета педијатара. Ипак, антирежимски медији сматрају да би у случају да се код неког члана породице  утврди постојање корона вируса, највероватније обавезно тестирати и најмлађе чланове породице.

 

Програм тестирања ће почети у жариштима епидемије идућег викенда, а у другим деловима земље биће настављено 31. октобра и 1. новембра.

Због тога су данас улице Братиславе биле препуне Словака који су устали против корона диктатуре. Полиција је камионима са шмрковима „чистила“ демонстранте. Готово нико од медија није јавио о овом протесту.

Словачка има око 5,5 милиона становника, а тестирање ће бити организовано слично као и избори, па ће у земљи бити око 6.000 пунктова у којима ће радити седмочлани тимови.

Како би се спречило да здравствени радници буду преоптерећени, у тој акцији помагаће им полиција и војска.

Време доласка на тестирање грађанима ће бити одређено по абецедном реду како би се спречила окупљања пред пунктовима, рекао је премијер и додао да ће тестирање бити бесплатно.

Матович је рекао како је влада припремала овај пројекат у протекле три седмице, јер не жели да дођу у ситуацију да морају да граде пољске болнице и да лекари буду приморани да бирају кога ће лечити, а кога, како каже, пустити да умре.

– Ако успемо да изведемо ову акцију, можемо да будемо пример за цео свет – казао је он.