Прочитај ми чланак

ТЕРОР Самохрана мајка три месеца у затвору јер је ударила у систем! (ВИДЕО)

0

Јелена Гутић је самохрана мајка кћерке (11), програмер по професији и дугогодишњи борац за поштовање закона и Устава. Указује годинама на корупцију, непотизам, насиље међу децом, обраћала се полицији и МИнистарствима, а на крају су њу државне институције тужиле и послале три месеца у притвор?!

„Провела сам три месеца у притвору, продужавали су га на основу пријаве школе и Центра за социјални рад, фалсификованих извештаја и вештачења иако никад нисам вештачена! Ударила сам на систем, пријавила школу и одговорна лица за незаконито и ненаменско трошење новца који се добија из фондова ЕУ за инклузију деце, а који иде у приватне џепове. У свему учествује Савет родитеља који са директором изгласава пројекте по налогу општинских челника. За персоналне асистенте нема новца, а неопходни су за децу са сметњама у развоју, али има пара да деца родитеља у Савету иду на небитна такмичења и у Кину! Ћерка председника Савета родитеља је позивала на насиље, то су ми рекла друга деца. Након тога су моје дете као жртву пријавили даје насилник. После свих доказано лажних пријава против мене од стране школе, нико није одговарао, нико није смењен. Зато мора и министар да одговара!“, каже самохрана мајка која је преживела голготу.

Јелена је описала и страхоте који владају у притвору, где каже да нема елементарних права, меса, воћа, поврћа ни медицинске неге – за разлику од осуђеника у затвору који све то имају.

„Жене у притовру леже у затвору без елементарних услова. Неке због тога штрајкују глађу, смештене у 12 квадрата. То је доказ неспособности и неодговорности ове државе! Вучић не може ни да претпостави колико је неуређен систем у ком влада. Дражали су ме у истрази три месеца у притвору. То је апсолутна психичка тортура, читала сам молитве и законе, писала и жалила се. Желим да дам подршку женама у истрази које су у катастрофалним условима у притвору. Оне имају право и на месо, воће, поврће, дезинфикациона средства, медицинску негу, а ништа то нисмо добили! На све то имају право осуђени затвореници. Продужавали су ми притвор на основу мишљења вештака, а вештака у животу нисам ни видела! То мишљење је суд извукао из контекста и као разлог навео мој агресивни каратктер. Одбачене су све пријаве и против мог детета да је неког малтретирало.За лажно пријављивање нико није одговарао!“

Какву је тортуру прошла и њена ћерка којој су стручњаци Центра за социјални рад говорили, по Јеленином мишљењу, крајње непримерене и лажне информације, попут тога да рођена мајка хоће да је баци у Дунав, као и шта се све дешава у школама и обдаништима по Србији, погледајте у видео прилогу.