Прочитај ми чланак

СКАНДАЛ Режим довео ботове у сред полицијског часа да вређају опозицију!

0

Опозициони посланици започели су у сред полицијског часа протест испред Народне скупштине, а цео скуп прати велики број новинара.

ФОТО: Србин.инфо

На овај начин желе да пренесу став народа који се противи дракоснким мерама режима током ванредног стања.

На степеништу се већ налазе лидери Савеза за Србију. Протест пратите уживо на нашем сајту.

Према последњим информацијама са лица места, СНС је довео ботове-пензионере, који стоје у близини протеста опозиционих посланика и добацују и вређају!

Поставља се питање како у сред полицијског часа ови грађани могу да се шетају, док су остали затворени у кућама, а нарочито ако је реч о лицима старијим од 65 година!

Опозициони посланици остаће испред Скупштине све до 20 часова и 5 минута како би испратили народни протест буком против диктатора и издајника!

 

ФОТО: Србин.инфо

 

 

ФОТО: Србин.инфо

 

Лидери опозиционих партија окупили су се у 18 сати испред Народне скупштине, где су, упркос полицијском часу, протестовали против, како су навели, преоштрих мера, због ванреднох стања које је донето на неуставан начин, као и диктатури председника државе Александра Вучића.

ФОТО: Србин.инфо

Функционери опозиционих странака су одлуку о протесту у време полицијског часа, које траје од вечерас у 18 до суботе у пет ујутру, обелоданили пре два дана.

ФОТО: Србин.инфо

Иначе, опозиција је данас саопштила да је поштом упутила предлог за оцену уставности проглашења ванредног стања, које је, како су навели, донето на неуставан начин. Сви поступци Владе Србије и председника Александра Вучића, увођење преоштрих мера, закључавање грађана у домове на по три, четири дана, били су разлог за опозицију да се окупи данас испред Скупштине и да тако изрази револт.

ФОТО: Србин.инфо

И тачно у 18 сати испред Народне скупштине су се појавили представници опозиције, међу којима су били Драган Ђилас, Сергеј Трифуновић, Бошко Обрадовић, Борко Стефановић, који су на почетку сели на степенице испред Скупштине, што је био њихов вид протеста.

ФОТО: Србин.инфо

Након што се опозиција окупила испред Народне скупштине, председник Покрета за преокрет Јанко Веселиновић се обратио јавности.

– Као што смо обећали да ћемо се овде скупити, испунили смо обећање. Није било разлога да улазимо у салу, јерт се испоставило да је то бесмислено. Све подсећа на Уставни суд и данашњу акцију, јер он не ради, а изнад свих је по Уставу. Србија је један велики затворм Вучић је понизио грађане што их је затворио – рекао је Веселиновић.

Додао је и да су синоћна дешавања само упалила искру у Србији.

– Јуче смо се договарали за миран протест, а синоћ су навијачи упалили искру која може Србију да одведе у другом смеру, у ком никако не би смела да иде – истакао је Веселиновић.

Председник Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић истакао је да је опозиција позвала народ да остане код куће.

– Упутили смо отворено писмо власти, ставили смо им се на располагање, а пре овог мирног протеста смо апеловали на грађане да остану у својим домовима. Оно што знам јесте да су волонтери СНС делили рекламни материјал своје странке, ми смо замолили да се пусте пензионери у шетњу, а они су нас на почетку слали у шопинг. Министар здравља је говорио како ће направити вакцину за три дана. Ми протестујемо против тог лудила, против погубљености власти. То лудило не бих коментарисао, идемо до краја, до победе – рекао је Трифуновић.

Истакао је лидер ПСГ који је главни циљ овог мирног протеста.

– Овде смо да кажемо не, овде смо да покажемо да не постоје грађани другог реда јер смо то сви ми који нисмо уз власт. Овде смо баш од 18 сати, јер је недопустиво да хулигани могу да се крећу, овде смо да упозоримо да се не сме водити политичка кампања. Ствари се често прикривају струком. Ту постоји медицинска струка која каже да треба избегавати контакте и власт је то требало да обезбеди, а не да уводи ванредно стање – рекао је Трифуновић и нагласио:

– Не пристајемо да се скупштина третира као Вучићево средство, јер је он тај који дели грађане Србије. Шта је он урадио? После повратка из САД, уместо да оде у изолацију, он се понашао као да се ништа не дешава. Тако је кашљао у микрофон, па се после поздрављао са свима на конференцији. Ишао је у Нови Пазар да води кампању, у Ниш такође. На телевизијама са националном фреквенцијом је био 15.050 минута.

Трифуновић је додао да је опозиција од старта нудила решења.

– Ми смо предлагали мере, имали смо решења како да се реши ситуација са бескућницима, п

Ана Стевановић није могла у парламент

А пре почетка самог протеста опозиције дошло је до невиђеног догађаја, јер народна посланица Ана Стевановић, иначе чланица Председништва Странке слободе и правде, није могла да уђе у Дом парламента, будући да за то није имала „одобрење председнице“.

– Дакле, ситуација испред Скупштине је оваква: када сам покушала да уђем на место где радим, зауставило ме је обезбеђење и рекло ми да улазак посланика није дозвољен без дозволе председнице. Ово је невиђено да посланици не могу да уђу на место где раде. Не знам чега се плаше, забога – рекла је Ана Стевановић.