Прочитај ми чланак

ПРЕД ИСКЉУЧЕЊЕМ у ДС-у, посланик Ненад Боровић спас нашао у СНС-у

0

Дугогодишњи посланик Демократске странке у Скупштини Војводине Ненад Боровић, против кога је у јуну покренут дисциплински поступак јер се, упркос одлуци о бојкоту парламената, једини вратио у скупштинску клупу, постао је члан владајуће Српске напредне странке. У ДС-у наводе да је својом одлуком само предухитрио сасвим извесно искључење из странке.

Странка чији је посланик био 11 година решила је да га искључи јер није поштовао одлуке Председништва. Четири месеца касније, дисциплински поступак и даље траје, али је он сам одлучио да пресече. Посланичку каријеру наставиће у дресу владајућих.

PRINTSCREEN N1

„СНС са задовољство обавештава јавност да је господин Ненад Боровић, покрајински посланик у трећем мандату, као и дугогодишњи одборник у општини Рума, прешао у СНС. Један од ретких људи у Демократској странци са којима смо увек имали коректну сарадњу“, казао је Дамир Зобеница, потпредседник Извршног одбора СНС-а.

Коректна сарадња изостала је у случају Боровића и ДС-а, где је, каже, био кажњен зато што је имао другачије мишљење од руководства странке. Противи се бојкоту који назива самоуништењем и додаје – то више није иста странка.

„Нећу више да будем у организацији која политиком назива ово свакодневно пренемагање и бежање од проблема. Ја сам се против тога побунио, посебно против чињенице да се у ДС води политика која је диктирана и која се ради по налогу Драгана Ђиласа“, наводи Ненад Боровић.

Главном одбору странке коју је напустио присуствовао је пре само неколико дана и поново тражио, каже, да се разматра извештај о проневери страначког новца, али није добио право да говори. Тај је потез на другу страну погурао човека који се у бојкоту парламента, како сам наводи, солидарисао са колегама док су трајали протести.

„Ја нисам учествовао у протестима јер сам имао проблем с тим. Ја лично сам имао проблем с тим, то је моја ствар. Али ево, кажем вам, ја од данас са тим више проблем немам. Ја сам део стране за коју мислим да може да промени Србију“, казао је Боровић.

„Када се деси тај моменат просветљења да у СНС-у видите оно што треба да мења Србију, а у њеном председнику неког ко ово друштво чини бољим и како вам се у последњих шест или седам година ни у једном тренутку није учинило да је тако, него сте били врло активан критичар свега што су радили“, каже Небојша Новаковић, председник Покрајинског одбора ДС-а.

Наводе да је бојкот био наметнут посланицима, у којима се са Боровићем сагласио и део посланичког клуба у Скупштини Војводине, одбацује и додаје – ипак је он једини који се вратио у салу.

„Уз сва различита виђења и мишљења како даље наставити борбу, ти људи су остали лојални ономе што ради странка“, наводи Новаковић.

Односно, каже, настављају бојкот.

С друге стране, њихов дојучерашњи колега најављује активно учешће већ на сутрашњој расправи у Скупштини Војводине, али за други тим.