Прочитај ми чланак

ЂИЛАС: Тужићу режимске медије који ме повезују са афером Рекет у Македонији

0

Један од лидера "Савеза за Србију" Драган Ђилас оценио је данас да су "будалаштине" медијски написи који га повезују са афером "Рекет" у Македонији и најавио тужбе против медија који их објављују.

Ђилас је за македонски портал „А1 он“ рекао да ће поднети тужбу против српских медија који га оптужују да је заједно са Вуком Јеремићем и Бошком Обрадовићем узео неколико стотина хиљада евра од „рекета“ Бојана Јовановског (Бокија 13) за финансирање протеста „Један од пет милиона“ против владајуће СНС и председника Србије Александра Вучића.

„Ја не демантујем Курир, Информер, Ало, Пинк и остала пропагандна гласила. Посебно не за овакве будлаштине. Само тужим, као што ће бити и за ово“, рекао је Ђилас.

Портал „А1 он“ наводи да је јутрос у српском таблоиду „Курир“ појавио текст са насловом „Ко се овајдио од афере Рекет“ у којем оптужује лидере „Савеза за Србију“ Ђиласа, Обрадовића и Јеремића да су преко саветника премијера Северне Македоније Зорана Башановића узели неколико стотина хиљада евра за финансирање протеста.

Прошле седмице је, додаје се, у српским медијима изашло да је „Боки 13 у емотивној вези са једним српским политичарем, што је наводно било потврдјено при истрази у случају „Рекет“ када су у мобилном телефону „Бокија 13“ наводно пронађени експлицитне фотографије, преписка и два видео снимка са политичарем.

За портал „А1 он“ (а1он.мк) су у македонском тужилаштву демантовали ту информацију, наводећи да до сада нису пронађене никакве фотографије, нити видео снимак „Бокија 13“ са српским политичарем.

Прошле седмице је Кривични суд у Скопљу продужио за 30 дана притвор двојици осумњичених у истрази у случају „Рекет“ Бојану Јовановском и Зорану Милевском, који се у истражном затвору у Скопљу налазе од 15. јула.