Прочитај ми чланак

ПОЧЕО ОКРУГЛИ СТО ЛИДЕРА У ПЕКИНГУ: Си модератор, Вучић говорник

0

Пекинг -- У Пекингу је рано јутрос у оквиру форума "Појас и пут" почео округли сто лидера на којем ће говорити и српски председник Александар Вучић.

Први панел одржва се на тему „Подстицање повезаности у циљу проналажења нових извора раста“, а модератор ће бити домаћин скупа, кинески председник Си Ðинпинг.

Foto: Tanjug/AP

На том заседању говориће и председник Вучић. Председник Србије искористио је прилику пред почетак, за време доласка лидера, за краће билатералне разговоре.

О реформама, економским кретањима и ситуацији у региону, пред почетак округлог стола лидера „Подстицање повезивања са циљем проналажења нових извора раста“ на острву Јанђи, председник Вучић разговарао је с директорком ММФ-а Кристин Лагард и премијером Мађарске Виктором Орбаном.

Скуп се данас одржава без присуства медија, тако да лидери могу да отворено разговарају. На маргинама заседања, председник Србије ће имати билатерални састанак с председником Швајцарске Конфедерације Улијем Маурером.

Кинески лидер ће током дана приредити радни ручак и друго заседање на тему „Јачање синергија различитих политика и изградња приснијег партнерства“, на којем ће присуствовати и Вучић.

И на том и на трећем заседању модератор ће, такође, бити Си. Трећи заседање биће посвећено промовисању еколошког и одрживог развоја у циљу имплементације Агенде УН 2030.

Потом следе завршна обраћања, а како је Вучић рекао још пред одлазак у Кину, њему ће бити указана посебна част да се уз још два светска лидера обрати окупљенима.

По завршетку сесија, председник Кине ће одржати конференцију за новинаре чиме ће бити означен и крај другог међународног форума „Појас и пут“.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!