Прочитај ми чланак

ДОСТА ЈЕ БИЛО: Зашто Вучић подноси извештај Сорошу, а не Скупштини Србије?

0

Покрет Доста је било оценио је данас да је чињеница да председник Србије Алексанадр Вучић извештај о садржају разговора у Бриселу подноси сину Ђжоржа Сороша, а не Народној скупштини, народним посланицима и грађанима Србије, дубоко забрињавајућа.

Док јавност, народне посланике и Народну скупштину Републике Србије држи у потпуном незнању о садржају разговора између Београда и Приштине, председник Вучић је сматрао прикладним да о њима поднесе извештај сину Џорџа Сороша и да о томе обавести јавност Србије.

ДЈБ сматра да је председник Србије на овај начин не само понизио све оне чији би интерес требало да заступа и брани, већ да се „на врло отворен начин сам понизио“.

Потпуно је нејасно зашто је председник Србије сматрао да је важно обавестити грађане Србије да је поднео извештај Сорошу, наводи ДЈБ у саопштењу и поставља питање: Ко је то од њега тражио и због чега је председник Србије морао да удовољи том захтеву?

У саопштењу се указује да су се Сорош и његове невладине организације значајно ангажовале да подрже Бриселске преговоре, чији је главни спонзор Немачка, и да се озбиљно противе свим иницијативама које одступају од немачког плана да Србија потпише обавезујући споразум са Приштином и прихвати столицу Косова у УН.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!