Прочитај ми чланак

ЗВЕЗДАН, ЈУНАК СА КОШАРА: „Нико нема право да распише референдум за Косово”

0

„Кости наших предака нису за продају Шиптарима”, за Србин.инфо, Звездан Рачић.

Током видовданског претеста који је одржан у четвртак, 28. јуна за Видовдан, испред Скупштине Србије, Председништва и Владе Србије, за портал Србин.инфо је дао ексклузивну изјаву и Звездан Рачић, наш познати борац и херој са Кошара.

– Господине Звездане Рачићу као неко ко је ратовао са братом против шиптарских окупатора на Кошарама, који је разлог да се појавитње на овом видовданском протесту?

– Разлог што сам ја овде са братом је наш покушај да се обратимо ветеранској популацији, да кажемо доста малверзацијама од стране разних удружења које делују против нас свих 25 година. И да изнесемо свој став о Космету: да није за продају и да је Косово Србија.

А какво је Ваше мишљење о референдуму у вези Космета којег хоће да организује државни врх у Србији?

Нико нема право у Србији, ни ван Србије, нити било ко од нас, нити председник државе, нити премијер, ни ја, ни мој брат, ни чак народ, да гласа да ли Косово треба да се преда Шиптарима. Референдум је био 1389.г. Ко има право да кости наших предака преда Шиптарима?, упитао се Рачић и додао:

– Поносан сам што сам бранио своју земљу. Да ли су тамо били Шиптари или Американци у опште није било битно. Да је би било ко други исто би било.