Прочитај ми чланак

ЕУФОРИЈА НА КОСОВУ: Вучић преко спикерфона честитао победу Српској листи

0

Председник Србије Александар Вучић честитао је Српској листи победу на локалним изборима на Косову и Метохији (КиМ) и том приликом поручио да је јединствен српски народ показао да не може лако да буде побеђен.

Вучић је победу честитао телефоном, тако што га је директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић пустио преко спикерфона, а присталице и окупљени грађани су га слушали.

„Хоћу само да вас поздравим све, да вам честитам на огромном успеху, да кажем да је наш народ на Косову и Метохији још једном показао да уме да се бори и за свој опстанак, али и за своју земљу Србију, да уме да се бори када је најтеже, када је притиснут и споља и на све друге могуће начине“, рекао је Вучић.

Он је рекао да је победа остварена само зато што је српски народ на Косову и Метохији јак и сложан и додао да је сада важно наставити успшан рад како би се видела добробит победе.

„Неки, чини ми се, нисам сигуран да ли разумеју колики је значај ове победе. Многи су хтели да после парламентарних избора сруше Српску листу. Јединствен српски наступ и јединствена Српска листа још једанпут су показали да не могу лако да буду побеђени“, рекао је Вучић.

Српска листа на јуче одржаним локалним изборима на КиМ остварила је победу у свим општинама са српском већином. На централном градском тргу код споменика Кнезу Лазару у северном делу Митровице представници Српске листе прославили су победу уз шампањац, ватромет и звуке труба.