• Почетна
  • СПОРТ
  • Божини Словенци савладали Србе; Теодосић се прикључио репрезентацији!
Прочитај ми чланак

Божини Словенци савладали Србе; Теодосић се прикључио репрезентацији!

0

kosarkasi-srbije-1375562376-348029
(Курир)

Изабраници селектора Ивковића доживели су први пораз на турниру у Цељу
Кошаркашка репрезентација Србије поражена је од селекције Словеније, резултатом 67:52, у другом припремном мечу за Еуробаскет који се у септембру одржава у Словенији.

Тим Словеније, који предводи српски стручњак Божидар Маљковић, био је на овом мечу прејак за Србију, која је била лишена помоћи капитена Ненада Крстића и Владимира Лучића, који нису били у конкуренцији за овај меч.

Наредни меч, изабраници селектора Ивковића играју у недељу против репрезентације Летоније.

По седам поена за нашу репрезентацију постигли су Рашко Катић, Стефан Марковић и Немања Бјелица, док је у победничком тиму најефикаснији био Зоран Драгић са 13 поена. Нови кошаркаш  Црвене звезде, Јака Блажич, убацио је 12 поена.

Подсетимо, у првом припремном мечу на турниру у Цељу наш тим је убедљиво савладао репрезентацију Турске.

Ток меча:

У првих десет минута играло се чврсто на обе стране. Ниједна селекција није успела да направи осетнију предност, па је прва деоница завршена резултатом 16:15 у корист Словенаца.

У истом ритму играло се и у другој четвртини. Изабраници селектора Ивковића углавном су спуштали лопту на расположеног Катића, док се противник ослањао на индивидуалне акције појединаца.

Неколико чудних судијских одлука виђено је у другом периоду игре, па је због бурних реакција наш тим кажњен са две техничке грешке.

Словенци су успели да се одлепе у финишу полувремена на +6 (33:27), међутим, захваљујући доброј одбрани наши момци су успели до краја деонице да смање предност противника (33:31).

Лоша организација у нападу, брзоплета решења и велики број грешака, учинили су да Словенија у трећој четвртини поново дође до осетније предности (49:43). Наш тим је сјајно контролисао скок, међутим велики број изгубљених лопти и очајна реализација шута за три поена били су главни разлог резултатског заостатка.

Изабраници Божидара Маљковића искористили су пад у игри наших кошаркаша и из минута у минут њихова предност на мечу је расла.

Србија је наставила да промашује велики број отворених шутева, што су Словенци максимално кажњавали. Домаћи тим је рутински чувао предност до краја меча и заслужено славио резултатом 67:52.

milos-teodosic-13
Теодосић се прикључио репрезентацији!

Плејмејкер наше репрезентације допутовао је у Словенију

Српски репрезентативац, Милош Теодосић, допутовао је у Цеље и тренутно бодри своје саиграче на пријатељској утакмици против селекције Словеније.

Подсетимо, Теодосић се тренутно опоравља од неугодне повреде мишића, коју је задобио у финишу сезоне, и још увек није познато да ли ће успети да се опорави за Еуробаскет који се у септембру одржава у Словенији.

„Последње информације од доктора Радовановића и кондиционог тренера Зимоњића, који су у Београду са Теодосићем, говоре да његово укључивање у тим неће бити тако брзо као што се очекивало. У случају да ствари крену таквим током да се његов наступ на Шампионату доведе у питање, био би за нас то немерљив губитак, у смислу квалитета, али и искуства које је неопходно тиму са великим бројем нових играча“, изјавио је недавно селектор Душан Ивковић.