Прочитај ми чланак

ВЕЧИТИ СТУДЕНТ ДИПЛОМИРАО У 88. ГОДИНИ Милан је дипломски одбранио чистом десетком

0

Из студентских дана радо се сећа како је са колегама бициклом кренуо пут Грчке

Иако на прагу деведесетих, за студента четврте генерације ДИФ-а у Београду, одустајање никада није била опција. Стога не чуди одлука да заврши започето пре готово 70 година и стекне диплому, од које га је делио само дипломски рад.

Printskin: RTS

До недавно вечити студент, а сада 88-годишњи Милан Бели Босиљчић поносни је власник факултетске дипломе.

– Ја сам лично био врло сигуран зато што сам се дуго спремао и то сам волео и мислим да су професори схватили колико је мени било стало да дипломирам јер некако човек у овим годинама све воли да заврши – објашњава Босиљчић.

Како каже, само је професорка српског језика направила мање исправке и проверила да ли сам све написао како ваља.

Професор физичке културе присећа се да је одувек волео соколство захваљујући којем је и решио да полаже испит на старом ДИФ-у. Управо то му и је и била тема дипломског рада који је одбранио са десетком.

– На том свесоколском слету у Љубљани где сам ушао у центар тог такозваног турског марша, вежбали су најбољи, били су дифовци и ја сам био срећан кад сам видео како они изгледају. Тада сам се заклео да ћу студирати ДИФ и тако сам своју заклетву испунио – истиче Босиљчић.

Студенти, дипломирање, дипломаФото-илустрација: Профимедиа/Аламy
Из студентских дана радо се сећа како је са колегама бициклом кренуо пут Грчке.

– Замислите, ми смо из Београда ишли у Грчку, прешли Коринтски канал, ишли до Немеје, Микене, Патраса, Олимпије, вратили се назад, прешли на другу страну ишли у подножје Олимпа, па планинарали до врха Олимпа и горе оставили нашу југословенску заставу – присећа се новопечени дипломац ДИФ-а.

Истакнути југословенски кореограф обишао је цео свет што је била препрека да факултет заврши у младости. У пензију је отишао као глумац, али кроз смех нам каже да никада није престао да ради.

– Ја се уопште не дружим са мојом генерацијом ја сам стално са младима. Немам много пријатеља са којима се дружим да седимо у кафани. Не, тиме се не бавим – наводи Босиљчић.

Можда ће баш у кафани прославити доделу дипломе у септембру. До тада, Бели тражи погодан зид на који ће окачити урамљену диплому.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!