Прочитај ми чланак

ПРИСТАЈЕ НА СВЕ: Макрон обећао веће пензије и мање порезе за раднике средње класе

0

Он је такође нагласио да Француска и Европа морају боље да се боре против илегалних миграната, што је уз економска питања један од главних захтева незадовољних Француза у протесту "Жутих прслука".

Француски председник Емануел Макрон објавио је данас пореске олакшице за раднике из средње класе и обећао репрезентативнији парламент не би ли угушио петомесечне протесте покрета „жутих прслука“.

Макрон се у телевизијском обраћању из Јелисејске палате бавио темама тромесечне националне дебате о разлозима незадовољства демонстраната, високим порезима, високом незапосленошћу и све мањим платама.

Француски лидер је открио и мере за повећање пензија, за помоћ самохраним родитељима и олакшавање прописа о референдумима, да би људима било лакше да изразе незадовољство на други начин осим уличним протестима.

Макрон је, међутим, упозорио и да долази време тешких избора.

„Не верујем у сталне референдуме, јер референдуми не омогућавају тешке одлуке у време када оне морају бити донесене“, навео је он.

Макрон је такође упозорио да илегална имиграција тешко притиска Француску и Европу, и рекао да подржава „снажну“ Европу која штити своје границе док истовремено даје азил неким људима из земаља где су им животи угрожени.