Прочитај ми чланак

ВЕСЕЛИНОВИЋ: Слободна зона у Београду, ако власт до 4. маја не прихвати дијалог

0

Један од лидера Савеза за Србију Јанко Веселиновић најавио на протесту "Један од пет милиона" у Београду, да ће у случају да власт не пристане на дијалог са "побуњеним народом" до 4. маја, у главном граду бити формирана "слободна зона" коју ће, како је рекао, чинити "слободни народни парламент састављен од слободних одборника из Србије".

Обраћајући се окупљеним грађанима испред зграде РТС-а у Таковској улици, Веселиновић је рекао да ће Београд постати „центар слободне зоне до победе“ уколико власт не пристане на дијалог до 4. маја.

Он је на крају данашњег скупа најавио да ће наредне суботе, уочи Ускрса, организатори протеста спровести низ хуманитарних акција широм Србије и додао да ће током наредне седмице отићи у београдски кварт Савамала како би „показали да грађани нису заборавили фантоме“.

На данашњем скупу који је почео нешто после 18 часова код Теразијске чесме, прочитана су имена ванстраначких експерата који би чинили тим за преговоре о „ослобађању медија“ и стварању услова за „фер и поштене изборе“.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!